Nyitókép: Euronews

 

A NATO-főtitkár szerint akár évekig eltarthat Oroszország ukrajnai háborúja.

 

Az orosz erők heves rakétatámadásai ellenére az ukrán egységek tartják állásaikat a kelet-ukrajnai Donyeck, Liszicsanszk és Szeverodonyeck térségében.

 

Luhanszk megye kormányzója azt mondta, hogy az orosz hadsereg jelentős tartalékos katonát irányított át más hadszínterekről ebbe a régióba.

 hirdetes_810x300  

Az egyik ukrán önkéntes arról beszélt, hogy

 

“az elmúlt héten stabilizálódott a frontvonal. Az ellenség kimerült, és nem tudja folytatni intenzív támadó műveleteit. A tüzéreink professzionális és magas színvonalú munkájának köszönhető, hogy megtört a lendületük”

 

– mondta az 59 éves férfi.

 

Az oroszbarát szeparatisták ellenőrzése alatt álló Donyeckben 5 civil meghalt, 12 megsebesült szombaton az ukrán erők tüzérségi tűzében – közölte a helyi hatóság.

 

Az amerikai védelmi minisztérium fontolgatja, hogy további négy, nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszert küld Ukrajnának.

 

A kelet-ukrajnai Harkiv megyében több orosz rakéta csapódott be az izjumi gázgyárba, ahol tűz ütött ki. Orosz rakéták megsemmisítettek egy üzemanyagraktárt Novomoszkovszk városban.

A brit hadsereg parancsnoka szerint Oroszország nagy árat fizetett apróbb hactéri sikerekért; haderejének negyedét elveszítette Ukrajnában.

 

Az ukrán elnök az ostromlott déli országrészbe utazott. Volodimir Zelenszkij Odesszában és Mikolajivban meglátogatta a frontvonalban szálgáló katonákat, többeket kitüntetett.

 

“Vigyázzanak Ukrajnára és vigyázzanak magukra! Amíg Önök életben vannak, addig erős fal védi országukat”

 

– mondta az ukrán elnök.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!