Emőd
  • HUF: 394.28
  • USD: 1.02
  • 19 °C
  • 30 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Szlovákia több ezer ember ivóvízellátását oldotta meg Szíriában

Három szennyezett, a háború alatt tönkretett vízforrást sikerült helyreállítanunk, 22 ezer ember ivóvizét biztosítva

Nyitókép forrása: rferl.org

 

Emellett iskolázásokat is szerveztek az egészség megőrzésével és ellenőrzésével kapcsolatban

 

Szlovákia a szíriai Hejira térségében segített a helyi lakosságnak abban, hogy ivóvízhez jusson. Olyan térségről van szó, ahol országon belüli kitelepítettek élnek, illetve olyanok, akik hazatérnek saját házaikba, lakásaikba. A projektet a SlovakAid segítette.

 

Violence down in Syria's al-Hol camp but conditions remain 'horrifying' -  Al-Monitor: The Pulse of the Middle East
Illusztrációs felvétel. Kép forrása: al-monitor.com

 

„Három szennyezett, a háború alatt tönkretett vízforrást sikerült helyreállítanunk, melynek köszönhetően  22 ezer ember jut elegendő ivóvízhez. Egy személyre ez napi 30 liter vizet jelent az eddigi napi 10 literről. A felújított vízforrás egyúttal a fertőző betegségek visszaszorításában is nagy segítségre van,“

 

jelentette ki Erika Kremská az Integra alapítvány képviseletében

Szíriában jelenleg ivóvízhiány van, az emberek drágán juthatnak csak hozzá az ivóvízhez. Ez nagyban rontja életkörülményeiket. Az ivóvíz beszerzése általában a nők és a fiatal lányok feladata.

 

„Gyakran nagy távolságokat kell megtenniük az ivóvízért, ami komoly fenyegetésnek teszi ki őket, tekintve, hogy védtelenek. A megújított ivóvízforrás biztonságosabbá teszi a nők életét, akiknek több idejük jut a családra, gyermekek nevelésére. Többen álmaik megvalósításához is hozzáláthatnak, például kis családi vállalkozásokat hoznak létre. A lányok iskolába járhatnak, képezhetik magukat,“

 

tájékoztatott az Integra. Az alapítvány iskolázásokat is szervezett a helyieknek az egészség megőrzésével és ellenőrzésével kapcsolatban, hogy visszaszorítsák a fertőző betegségeket, melyek a legkiszolgáltatottabbakat és a gyermekeket támadta.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket