Hirdetés (X)

Friss hírek

Putyin elnököt nem fenyegeti pénzzavar – óriási nemzetközi hálózat áll mögötte

Hogyan lehet elrejteni 880 milliárdot?

Nyitókép: Euronews

 

Az LLC Invest: Putyin és barátai újabb szövetkezete. Senki sem tudja pontosan, hogy mennyi pénzük és befolyásuk van, és milyen vállalati hálózatok mögött rejtőznek. De létezik egy alapstruktúra, ami segít nekik kezelni ezeket a vagyonokat.

 

Mit nem tudtak eddig a kutakodók?

 

Az eddig sem volt hajmeresztő titok, hogy Vlagyimir Putyin gazdag ember. Az évtizedek óta kutakodó újságírók találtak már egy hatalmas palotát a Fekete-tenger partján, szőlőültetvényeket, egy síterepet és egy villát a leningrádi régió északi részén. Azt azonban sosem sikerült dokumentálni, hogy mindez Putyiné lenne.

 

Minden nagyobb horderejű tényfelderítés után Oroszország elnökének egyik barátja kijelentette, hogy az adott  ingatlan vagy a vagyontárgy tulajdonosa ő maga. Így például a gelendzsiki palota Putyin dzsúdópartnere, Arkagyij Rotenberg nevén van, a leningrádi villában pedig Szergej Rudnov lakik, aki egy régi bajtárs, Oleg Rudnov fia és örököse, aki a Baltic Media Group menedzsere és alapítója volt és 2015-ben halt meg.

A Medúza nevű újságírócsoport és az Open Source Intelligence most újabb gyűjteménnyel állt elő és szélesebb képpel szolgál.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket