Ibolya
  • HUF: 393.88
  • USD: 1.02
  • 20 °C
  • 31 °C
Friss hírek

Johnson: Ha Putyin nő lenne, nem indított volna háborút Ukrajnában

Azt is kijelentette, hogy növelni kellene a befolyásos pozíciókban ülő nők számát az egyes országokban.

 Nyitókép: SITA/Jonathan Ernst/Pool via AP

 

A brit miniszterelnök azt is kijelentette, hogy növelni kellene a befolyásos pozíciókban ülő nők számát az egyes országokban.

 

Ha Vlagyimir Putyin orosz elnök nő volna, nem indított volna háborút Oroszországban, jelentette ki Boris Johnson brit miniszterelnök. Szavai a németországi G7-csúcsot követően hangzottak el, tájékoztatott a Sky News nevű brit tévécsatorna.

 

Johnson a ZDF német televíziónak szó szerint ezt mondta:

 

„Ha Putyin nő volna, ami nyilvánvalóan nem így van, de ha nő lenne, meglátásom szerint nem keveredett volna egy ilyen őrül, macsiszta háborúba és agresszióba, mint amit most folytat. Ha keresik a toxikus maszkulinitás tökéletes példáját, akkor az pontosan az, amit (Putyin) Ukrajnában végez.“

Johnson azt is taglalta, hogy az egyes országokban több nőnek kellene befolyásos pozícióba kerülnie. Hangsúlyozta azt is, hogy a Nyugatnak támogatnia kell Kijev katonai stratégiáját, hogy Ukrajna képes legyen megváltoztatni a háború dinamikáját és Volodymyr Zelenszkij ukrán elnököt „minél jobb pozícióba juttassa a tárgyalásokon, ha azokra egyáltalán sor kerül.“

“Tényleg stratégiai ellenállást és kitartást kívánunk nyújtani Ukrajnának,”

 

mondta Johnson a ZDF-nek a világ 7 legfejlettebb gazdaságát tömörítő G7 csoport találkozója után.

 

Emmanuel Macron francia elnök élesen elítélte a Kremencsukban történt rakétatámadást az ottani bevásárlóközpont ellen. Mint fogalmazott, „ez egy új háborús bűncselekmény.“ Egyúttal biztosítékot adott arra vonatkozóan, hogy nem enyhül a Kijevnek adott támogatás mértéke.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket