Nyitókép: SITA/Jonathan Ernst/Pool via AP

 

A brit miniszterelnök azt is kijelentette, hogy növelni kellene a befolyásos pozíciókban ülő nők számát az egyes országokban.

 

Ha Vlagyimir Putyin orosz elnök nő volna, nem indított volna háborút Oroszországban, jelentette ki Boris Johnson brit miniszterelnök. Szavai a németországi G7-csúcsot követően hangzottak el, tájékoztatott a Sky News nevű brit tévécsatorna.

 

Johnson a ZDF német televíziónak szó szerint ezt mondta:

 hirdetes_810x300  

 

„Ha Putyin nő volna, ami nyilvánvalóan nem így van, de ha nő lenne, meglátásom szerint nem keveredett volna egy ilyen őrül, macsiszta háborúba és agresszióba, mint amit most folytat. Ha keresik a toxikus maszkulinitás tökéletes példáját, akkor az pontosan az, amit (Putyin) Ukrajnában végez.“

Johnson azt is taglalta, hogy az egyes országokban több nőnek kellene befolyásos pozícióba kerülnie. Hangsúlyozta azt is, hogy a Nyugatnak támogatnia kell Kijev katonai stratégiáját, hogy Ukrajna képes legyen megváltoztatni a háború dinamikáját és Volodymyr Zelenszkij ukrán elnököt „minél jobb pozícióba juttassa a tárgyalásokon, ha azokra egyáltalán sor kerül.“

„Tényleg stratégiai ellenállást és kitartást kívánunk nyújtani Ukrajnának,”

 

mondta Johnson a ZDF-nek a világ 7 legfejlettebb gazdaságát tömörítő G7 csoport találkozója után.

 

Emmanuel Macron francia elnök élesen elítélte a Kremencsukban történt rakétatámadást az ottani bevásárlóközpont ellen. Mint fogalmazott, „ez egy új háborús bűncselekmény.“ Egyúttal biztosítékot adott arra vonatkozóan, hogy nem enyhül a Kijevnek adott támogatás mértéke.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!