Nyitókép: Nemzeti Sport

 

A vizes világbajnokság szombati versenynapján egyetlen magyar érdekeltségű esemény lesz, de azt mindennél jobban várhatják a szurkolók: női vízilabda-válogatottunk az aranyéremért játszik az Egyesült Államokkal 20 órától.

 

Leimeterék felszabadultak lesznek az amerikaiak ellen

 

Hosszú út végéhez érkeztünk, amit nem kezdtünk jól, de amikorra kellett, felépítettük magunkat. Már önmagában az is elképesztő, hogy hazai közönség előtt döntőt játszhatunk, szeretnénk kiélvezni minden percét. Felszabadultak leszünk, mert a hollandok legyőzésével lekerült a teher a vállunkról, az amerikaiak ellen már nem mi leszünk az esélyesek. Szeretnénk jó játékkal kiszolgálni a szurkolóinkat, mert nagyon hálásak vagyunk a támogatásukért

 

 hirdetes_810x300  

– nyilatkozta Leimeter Dóra.

 

Keszthelyi-Nagy Rita, a magyar válogatott csapatkapitánya így látja a döntp előtt: –

 

Megléptünk egy újabb lépcsőfokot, megtanultunk elődöntőt is nyerni. Be tudtuk építeni a játékunkba azokat a tapasztalatokat, amelyeket az eddig elveszített elődöntők során szereztünk. Bízom benne, hogy nem ez lesz az egyetlen finálé, amit játszhat ez a csapat. Rajtunk nem fog múlni, mindent megteszünk a döntőben, nem félünk, mi vagyunk itthon! Ismerjük az amerikaiakat, gyakoroltunk ellenük, azt is tudjuk kamatoztatni, hogy az olimpián hogyan vertük meg őket.

 

Nagyon készülnek az amerikaiak is. Adam Krikorian, az amerikai női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy látja, hogy ilyen közönség előtt élmény lesz a játék számukra is.

 

Az eddig mutatott játékunk alapján bizakodó vagyok a döntőt illetően, de nem szeretek konkrét elvárásokat támasztani a csapatom felé. A saját játékunkra kell figyelünk, ami eddig működött, remélhetőleg a döntőben is működni fog. Biztos vagyok benne, hogy a magyar válogatott nehéz ellenfél lesz, a szurkolók pedig csodás hangulatot teremtenek, ilyen közönség előtt az én játékosaimnak is élmény játszaniuk.

 

– fogalmazott.

 

Nemzeti Sport/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!