Nyitókép: SITA

 

93 kilométer/órás átlagsebességükkel Szlovákia úthálózata a leggyorsabbak közé tartozik a világon. Az ezzel kapcsolatos elemzést a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tette közzé a Google Maps adatai alapján. A technológiai óriás 162 országban vizsgálta az egymástól legalább 80 kilométerre fekvő nagyvárosok közti forgalom átlagsebességét.

 

„Szlovákiára vonatkozóan az adatokat Pozsony és Zsolna, valamint Liptószentmiklós, Poprád és Kassa között mérték. Itt a D1, R1, R2 és I/16-nak köszönhetően minőségi az úthálózat,“

 

írja az elemzés. A szlovák pénzügyminisztérium háttérintézménye az Értékeket a pénzért központ szerint viszont  az elemzés nem játja a regionális különbségeket észak és dél között.

 

  hirdetes_300x300   

„A listán szereplő legjobb országok mintegy 25 százaléka 80 kilométer/óra fölötti átlagsebességgel rendelkezik. Ahhoz, hogy a világ élmezőnyébe tartozzunk, az első osztályú úthálózatot kell fejleszteni,“

 

tették hozzá az elemzők.

 

A leggyorsabb úthálózattal, azaz 91 és 110 kilométer/órás sebességet biztosító utakkal a világ mintegy 30 országa rendelkezik. Közéjük tartozik az USA, Kanada, Argentína, Chile, Franciaország, Guyana, illetve 15 európai ország, mint Svédország, Németország, Belgium, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Magyarország, Horvátország, Szerbia és Görögország. A világban azonban Törökországban, Iránban, Szaúd-Arábiában, Ománban, Dél-Koreában, Malajziában, Marokkóban, stb. is jó, gyors haladást biztosító utak vannak.

 

A leggyorsabb utak az IMF szerint a leggazdagabb országokban vannak, míg a leglassabbak a legszegényebbekben, ami egyúttal fejlődésük fontos gátját is jelenti.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.