Nyitókép: Nagyszombat megye

 

Az OľaNO-n kívül az SaS, a Sme rodina és a Za ľudí mellett a Progresszív Szlovákia is támogatja Jozef Viskupič (OĽaNO) jelenlegi megyefőnök újbóli megválasztását.

 

Viskupič egyelőre a harmadik ismert megyefőnök-jelölt, egy szlovák falu, Ratkovce polgármesterén, Martin Červenkán kívül Martin Beluský parlamenti képviselő is jelezte indulását.

 

Magyar szempontból a Dunaszerdahelyi és a Galántai járás által kiállított jelöltek lehetnek érdekesek. A Körkép.sk podcast adásában legutóbb Berényi József úgy nyilatkozott, hogy ha bizalmat kap, akkor vállalja a jelölést.

 hirdetes_810x300  

 

Öt évvel ezelőtt Nagyszombat megyében a legalább 5 százalékot elért jelöltek közül Jozef Viskupič, Tibor Mikuš, Berényi József és Rigó Konrád indultak a megyefőnöki posztért. Az akkor kormányzati pozícióból indult Rigó csúfos vereséget szenvedett, alig 6 362 szavazattal a negyedik helyen végzett. Berényi József, akiből később megyei alelnök lett, Rigótól háromszor több, 19 414 egyéni karikát szerzett.

 

Október 29-én várhatóan ismét Berényi lesz majd a Szövetség-Aliancia megyefőnök-jelöltje. Amennyiben a Szövetség jó eredményt ér el a megyei képviselők tekintetében is, maradhat a párt számára a jelenlegi status quo.

 

Körkép.sk/SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.