Menekítik az embereket Szlovjanszkból, közelít a front - Körkép.sk
Gedeon, Johanna
  • HUF: 386.07
  • USD: 1.08
  • 1 °C
  • 11 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Menekítik az embereket Szlovjanszkból, közelít a front

Donyeck megye egykor 110 ezres településéről folyamatosan menekítik a civileket

Nyitókép: AP Photo/Evgeniy Maloletka, File

 

Az orosz erők Luhanszk megye elfoglalása után Donyeck megye, szűkebben pedig Szlovjanszk felé fordultak. A heves tüzérségi támadás alatt álló városból menekítik a civileket, de más településeket is lőnek az oroszok. Csütörtök reggeli rövidhíreink az orosz-ukrán háborúról.

 

  • Az ostromra készül Szlovjanszk városa. Donyeck megye egykor 110 ezres településéről folyamatosan menekítik a civileket, még nagyjából 23 ezren maradhattak. Az orosz hadsereg erősen lövi a várost, és a front egyre közelít hozzá.
  • Az orosz erők fő csapásiránya most Szlovjanszk, de a tüzérség továbbra is Ukrajna számos pontját támadja. Harkivot újabb találatok érték, egy egyetemi épület elpusztult és többen meghaltak a bombázásban.

 

A néhány napja orosz kézre került Liszicsanszk környékén lévő falvakban még tart az ellenállás. A már gyakorlatilag teljesen orosz uralom alatt álló Luhanszk megye kormányzója, Szerhij Hajdaj szerint még nagyjából 15 ezer civil lehet a térségben, ahol az orosz erők a felperzselt föld taktikáját alkalmazzák, hogy felszámolják az ellenállás utolsó gócpontjait is.

 

SJE Nyílt nap
  • Volodimir Zelenszkij az éjjel azt mondta, hogy végre komoly hatást tudtak elérni a nyugati országoktól kapott ágyúkkal, orosz raktárakat pusztítottak el velük. Eközben az oroszok azt állítják, hogy precíziós csapásokkal megsemmisítettek két amerikai rakétavető rendszert.
  • Kijevben ezúttal az ír miniszterelnök, Micheál Martin tett látogatást. A politikus Bucsában is járt, majd a tárgyalóasztalnál hazája Ukrajna melletti kiállását hangsúlyozta, és közös fellépést javasolt az élelmiszerválság megoldására.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket