Nyitókép: SITA

 

Aki úgy döntött, hogy szívesen lecserélné egészségbiztosítóját, annak két hónapja van még ennek kivitelezésére. A kérvényeket az új egészségbiztosítóba legkésőbb szeptember 30-ig kell leadni. A biztosított ennek elfogadása után a következő év január 1-től válik az újonnan választott biztosító ügyfelévé.

 

A döntés meghozatala előtt érdemes összevetni többi paramétert is, nemcsak azt, hogy melyik biztosító mennyivel járul hozzá ilyen-olyan dolgokhoz, mellyel a paciens spórolhat.

 

Érdemes megnézni azt is, hogy milyen az egészségi állapota az illetőnek és közeli hozzátartozóinak. Az idősebbeknél ugyanis több egészségügyi probléma merülhet fel, ezért többet fizetnek a gyógyszerekért is. Ugyanúgy fontos számukra a várakozási idő a kivizsgálásoknál, tervezett műtéteknél. Fiatal, gyermekes családok esetében fontos szempont a szemüvegkedvezmény, a fogszabályozó, önkéntes oltások vagy különböző tesztek kérdése. Szakértők szerint érdemes azt is átgondolni, hogy hány szerződött orvosa és kórháza van az adott biztosítónak, illetve milyen az elérhetőségük.

 hirdetes_400x285  

 

Aki úgy dönt, hogy biztosítót váltana, az a kérvényt személyesen vagy online is elküldheti az új egészségbiztosítónak. A korábbi egészségbiztosítóból ezt követően már nem kell kijelentkezni.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.