Nyitókép: fraseryachts.com

 

Az USA által egyre bővülő, az orosz társadalmi elitet érintő szankciók hatása már Putyin szeretőjét, Alina Kabajevát is elérték.

 

Az amerikai kormány ugyanis befagyasztotta Kabajevá vízumát, vagyonára pedig további korlátozásokat vezetett be. A korábbi olimpiai tornász, majd parlamenti képviselő Kabajevová jelenleg az egyik orosz médiavállalat vezetője, mely Ukrajna lerohanásának helyességét hirdeti.

 

A britek májusban, az EU júniusban vetett ki szankciókat Kabajevára.

 hirdetes_400x285  

 

A most elfogadott intézkedéscsomag Andrej Grigorievics Guriev oligarcha vagyonát is érinti. Az övé például a Witanhursd nevű palotaingatlan, mely 25 hálószobájával a második legnagyobb ilyen építmény Londonban a Buckingham-palota után. Az USA most befagyasztotta az oligarcha Alfa Nero nevű luxusjachtját is, melynek értéke 120 millió dollár. A szankciós listán az oligarcha fia, Andrej is megtalálható, aki a a Dzhi Al Invest OOO nevű orosz befektetési céget vezeti.

 

Yanet Yellen amerikai pénzügyminiszter úgy fogalmazott, hogy

 

„míg Oroszország illegális katonai agressziója miatt ártatlan emberek szenvednek, addig Putyin szövetségesei dőzsölnek és csillogó villogó luxuséletüket finanszírozzák.“

 

Mint elmondta, az USA és szövetségesei folytatják a háborút finanszírozó és a háborúból származó javak befagyasztását.

 

Áprilisban az Egyesült Államok Putyin felnőtt lányaira, Marija Voroncovára és Katerina Tichonovára is szankciókat vetett ki.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!