Nyitókép: SITA/AP Photo/Andrew Harnik, Pool

 

Antony Blinken afrikai körútján a Nyugat oldalára állítaná a semleges országokat az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A múlt hónapban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter látogatott el afrikai országokba, hogy az Ukrajna elleni fellépéshez kapjon támogatást.

 

Johannesburgban kezdte három országot érintő afrikai utazását Antony Blinken amerikai külügyminiszter. Látogatásának oka sokak szerint az a versengés, amely Oroszország és a Nyugat között zajlik az afrikai országok támogatásáért az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

 

A múlt hónapban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter négy afrikai országba látogatott el, hogy megpróbáljon támogatást szerezni az Ukrajna elleni fellépéshez.

 hirdetes_300x300  

 

Dél-Afrika egyike azon afrikai országoknak, amelyek semleges álláspontot képviseltek Moszkva ukrajnai inváziójával kapcsolatban, és nem bírálták nyilvánosan Oroszországot.

 

Vasárnap Blinken ellátogatott a Soweto városrészben található Hector Pieterson-emlékműhöz, amely az 1976-ban megölt diáknak állít emléket, aki a dél-afrikai faji elnyomás, az apartheid ellen küzdött. Az amerikai külügyminiszter a következő napokban Kongóba és Ruandába látogat.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!