Nyitókép: npr.org

 

Házkutatást tartott az FBI Donald Trump korábbi amerikai elnök floridai birtokán. A házkutatáskor a korábbi elnök New Yorkban tartózkodott, és később kiadott közleményében azt állította, az FBI ügynökei betörtek egy széfjébe. Mar-a-Lago átkutatása összefügg a Trump ellen indított nyomozással, melyben azzal vádolják, hogy bizalmas iratokat semmisített meg.

 

Az Egyesült Államok volt elnökével szemben párhuzamosan két nyomozás folyik. Az egyik a 2021. január 6-i washingtoni Capitolium elleni támadásban való szerepét vizsgálja, míg a másik azt, hogy elnöki ciklusa alatt a hivatalos és bizalmas dokumentumokat miként kezelte. Utóbbival kapcsolatban kutatta át az FBI a korábbi elnök Palm Beach-i rezidenciáját.

 

A CNN egy, a nyomozást ismerő forrására hivatkozva azt írja, hogy az FBI ügynökei a hétfői házkutatás során több dobozt is magukkal vittek. Miután a Nemzeti Levéltár munkatársai az elmúlt hónapokban számos elnöki dokumentumot szereztek vissza Mar-a-Lagóból, az FBI ügynökeinek feladata elsősorban az volt, hogy megbizonyosodjanak arról: semmi sem maradt a floridai birtokon.

 hirdetes_400x285  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!