Ferenc
  • HUF: 418.67
  • USD: 0.98
  • 8 °C
  • 20 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

“A Krímet választottátok, hiba volt” üzente Kijev az orosz nyaralóknak

Hivatalosan Ukrajna máig nem ismerte el, hogy ő bombázta le kedden a Krím-félszigeten lévő orosz légitámaszpontot.

Nyitókép: SITA/GC via AP

 

Hivatalosan Ukrajna máig nem ismerte el, hogy ő bombázta le kedden a nyolc éve megszállt Krím-félszigeten lévő orosz légi támaszpontot, megsemmisítve kilenc orosz vadászgépet. Most azonban indirekt módon, egy igen erős turisztikai üzenetben mégiscsak megtette.

 

A Krím délnyugati partjainál lévő Szaki orosz bázisa jelentős tűzkárokat szenvedett a támadás során, és a műholdas felvételeken jól láthatók legalább nyolc (más források szerint: kilenc) megsemmisült harci repülőgép kiégett maradványai. Ukrajna mindeddig nem vállalta nyilvánosan a felelősséget a támadásért, és nem közölte, pontosan hogyan hajtották végre.

 

A kijevi védelmi minisztérium azonban közzétett egy igen szarkasztikus tónusú videót, amelyben a Krímen nyaraló orosz turistáknak üzenve lényegében mégiscsak magáénak tekinti a támadást.

 

A klip egy álhirdetés formáját öltő figyelmeztetés, amelyben a “veszélyes következmények” elkerülése érdekében távozásra szólítja fel őket.

 

A “reklám” arra figyelmezteti az orosz nyaralókat, hogy ne látogassanak el megszállt területekre, és a háború valódi borzalmait mutatja be, a háttérben pedig a Bananarama Cruel Summer (kegyetlen nyár) című száma hallható.

 

 

Az ukránok a krími tengerparton orosz turistákat ábrázoló klipeket mutatnak, miközben a háttérben bombák hullanak, és a turisták menekülnek. Felvették, amint orosz turisták autóikba verődve menekülnek a Krímből a Kercsi-szoros hídján keresztül, amelyet az ukrán védelem a rakétáik potenciális célpontjaként jelölt meg.

 

Az álhirdetés az oroszok által meglátogatható országok különböző lehetőségeit mutatja fel, majd megjelenik a “Krímet választottad – nagy hiba” felirat, és ezután jönnek a megszállt terület bombázásáról és a háborús övezet bemutatásáról készült felvételek.

 

A videót kísérő felirat, amelyet az ukrán védelmi minisztérium Twitter oldalán osztottak meg, így szól: “Hacsak nem akarnak egy kellemetlenül forró nyári vakációt, azt tanácsoljuk nagyra becsült orosz vendégeinknek, hogy ne látogassanak el az ukrajnai Krímre. Ugyanis semmilyen naptej nem védi meg őket az illetéktelen területeken való dohányzás veszélyes hatásaitól”.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket