Nyitókép: Pixabay/”luckysilver1” felvétele (illusztráció)

 

Mindenfajta biztosítás nélkül, illegálisan mászott fel a Bécs jelképének számító Stephansdom (Szent István Székesegyház) 136 méter magas déli tornyára egy ukrán illetőségű férfi még csütörtök kora este.

 

A rendőröket egy járókelő értesítette, aki arra lett figyelmes, hogy a 34 éves férfi előbb egy fára mászik, majd onnan az ikonikus székesegyház tetőzetére ugrik és a déli torony csaknem 140 méter magas csúcsát célozza meg.

 

A kiérkező rendőrökkel azt közölte, hogy mindössze a kilátásban akart gyönyörködni – a hatóságok a közrend megzavarásáért feljelentették.

 hirdetes_400x285  

 

Nem ez volt az egyetlen eset az osztrák fővárosban, amit ukrán állampolgárok követtek el. Pénteken a bécsi körgyűrűn (Ring) balesetet okozott, majd a kiérkező rendőrök elől menekülni próbált három ittas ukrán diplomata. Az autós üldözés az osztrák parlament épülete előtt ért véget, amikoris a rendőrök pisztollyal a kezükben szólították fel a részeg diplomatákat a jármű elhagyására. A balesetet okozó sofőr alkoholtesztje 2 ezreléket produkált.

 

Körkép.sk, Krone nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!