Nyitókép: SITA

 

A gyártósorokon dolgozók alapfizetése bónuszok, kiegészítések és a menedzsment fizetésének beszámítása nélkül 1 276–2 104 euróra emelkedik.

 

A béremelés mértéke 9,56 százalék, ami a szakszervezeti vezetők elmondása szerint eléri az 1 331 eurót. Ez az alapbért jelenti, amihez még további bónuszok, kiegészítések jönnek. A béremelés két hónappal korábban érkezik, mint arra a kollektív szerződés kötelezne.

 

Peter Mrázik szakszervezeti vezető azt is elmondta, hogy sok nem garantált, mozgó bérrészt átcsoportosítottak az alapbérbe. Sikerült elérniük azt is, hogy a béremelés az elkövetkező 2 évben is garantált legyen. Tájékoztatása szerint a nyitrai Jaguar Land Roverben az alapbér igazodik majd a piaci bérek alakulásához is.

 hirdetes_810x300  

 

Z¾ava: Predseda Moderných odborov AIOS JLR Slovensko Peter Mrázik, manažérka pre firemné záležitosti JLR Miroslava Remenárová a riadite¾ ¾udských zdrojov JLR Igor Franèek poèas brífingu spoloènosti Jaguar Land Rover (JLR) Slovakia o ukonèení kolektívneho vyjednávania a jeho výsledkoch v spoloènosti. Nitra, 17. august 2022. Foto: SITA/Martin Medòanský

 

Az 1 276–2 104 euró között mozgó alapbér mellett évi 400 eurós kosztpénz is biztosított, 3 százalékos juttatás a harmadik nyugdíjpillérbe, ingyenes autóbuszközlekedés, 5 perccel több munkaszünet és bérkiegészítés a túlóráért, illetve szombati munkáért.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.