Nyitókép: SITA/Stanislav Krasilnikov/TASS News Agency Host Pool Photo via AP

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon szerdán tartott beszédében azt mondta, az országa ellen bevezetett nyugati szankciók „rövidlátóak” voltak és az egész világra veszélyt jelentenek, melyek egyre inkább Ázsia irányába gyűrűznek.

 

Putyin szerint a Nyugat aláásta a globális gazdaságot „agresszív” próbálkozásaival, hogy ezzel is demonstrálja a világ többi része felett gyakorolt dominanciáját.

 

Hozzátette, hogy Oroszország mindent megtett, ami hatalmában állt, hogy Ukrajna továbbra is gabonát exportálhasson, de a mérföldkőnek szánt gabonaegyezménnyel az ukránok csak „becsapták” a fejlődő világ országait. A Törökország és az ENSZ közreműködésével létrejött megállapodás ugyan lehetővé tette, hogy az ukrán gabonaszállító hajók ismét elinduljanak – de ez az export Putyin szerint nem a világ legszegényebb országaiba megy, így a globális élelmiszerpiacon tapasztalt problémák valószínűleg csak tovább fokozódnak, és humanitárius katasztrófa fenyeget.

 hirdetes_810x300  

 

„Még egyszer: egyszerűen becsapták a fejlődő országokat és most is ezt folytatják. Ezzel a hozáállással sajnos az élelmiszerutánpótlás problémái az egész világon csak fokozódni fognak. Legnagyobb sajnálatunkra ez egy eddig ismeretlen mértékű humanitáriánus katasztrófához vezethet”

 

– számolt be róla a média.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.