A házimunka elvégzése a legtöbb ember számára nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé. Mindegyik teendő közül a legtöbben a porszívózást utálják. Rendkívül monoton munka, ráadásul szinte naponta el lehetne végezni, ha mindig tisztaságot szeretnél a lakásban.

 

Nem kell, hogy a porszívózás rabolja el a szabadidődet!

 

A jó hír az, hogy egyre több olyan háztartási robotot találnak fel, amelyek megkönnyítik az életünket. Most már nemcsak a konyhai teendőkhöz van egy sereg robot, hanem az olyan takarítási feladatokhoz is, mint a porszívózás.

 

 hirdetes_810x300  

Ráadásul manapság már bőven akad olyan porszívó robot a piacon, amiért nem kérnek csillagászati összegeket. A Házirobotok.hu webáruházban olyan porszívó robotokat találsz, amelyek megfizethetőek egy átlagos jövedelmű háztartás számára is.

 

Így működnek a robotporszívók

 

A porszívó robotok üzemeltetése végtelenül egyszerű. Mindössze annyi a teendőd, hogy be kell kapcsolnod egy gombot, majd engedd útjára, és ő magától elvégzi a feladatát. Nem kell távvezérléssel irányítanod, megtervezi az útvonalát, kikerüli az akadályokat és mindenhol feltakarít, ahol fizikailag lehetséges.

 

Mindeközben végezheted az egyéb teendőidet, süthesz, főzhetsz, játszhatsz a gyerekekkel vagy nézhettek egy filmet a pároddal. A robotporszívó nem szorul felügyeletre. Mielőtt lemerül az akkumulátora, visszatalál a dokkolóállomásra, és feltölti magát.

 

Némi elővigyázatosság nem árt

 

Bár a porszívó robotok manapság már magas szintű mesterséges intelligenciával vannak felvértezve, nem árt, ha azért előkészíted a terepet számára. Ügyelj arra, hogy ne legyenek a lakásban szanaszét szórt ruhák, táskák, cipők, hiszen minden olyan dolgot kikerül, ami az útjába kerül. Ha azt szeretnéd, hogy a robot minél tökéletesebb munkát végezzen, akkor bizony rendet kell tartanod, legalábbis ami a padlót illeti.

 

Ügyelj arra, hogy ne hagyj a földön törékeny tárgyakat, például egy értékes vázát. Ha a robot nekiütközik, könnyen feldöntheti. Ami nem a földre való, azt inkább tedd a szekrénybe vagy egy polcra, így elkerülheted azt, hogy a porszívó robot különféle tárgyakban vagy önmagában kárt tegyen.

 

Ami még fontos, az az, hogy a robotporszívód típusától függően gondoskodnod kell arról, hogy a lakás mely pontjaira engeded be. A vizes helyiségekbe semmiképp sem volna szerencsés, ha bejutna, mint például a fürdőszoba. Ha van ajtó, csukd be, ha nincs, akkor pedig virtuális fallal akadályozhatod meg azt, hogy a robotporszívó tiltott helyekre kalandozzon el.

 

Megéri porszívó robotra költeni?

 

Bár kétségkívül kell tenni néhány előkészületet a robotporszívó biztonságos üzemeléséhez, hidd el, megéri az árát. Egy jó minőségű hagyományos porszívó sem éppen két fillér, aminek aztán időről időre üríteni, cserélni kell a porzsákját. Arról nem is beszélve, hogy hetente hány értékes órát rabol el az életedből a manuális porszívóval történő takarítás.

 

Egy robotporszívó megvásárlásával több lesz a szabadidőd, és az sem feltétlenül hátrány, hogy némi rendszeretetre is fog sarkallni téged.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!