Nem ördögtől való ötlet egy használt számítógép vásárlása, melyhez kiváló, felújított LCD monitort is be tudunk szerezni. Ebben a cikkben megnézzük, hogy mire érdemes figyelni a kiválasztás során, hogy a lehető legjobbat vásároljuk meg. Olyat, ami a saját igényeinknek tökéletesen megfelel.

 

Egy használt számítógép egy felújított LCD monitorral is megállja a helyét!

 

Bár sokan még mindig inkább az új készülékeket keresik, azokra nem feltétlenül minden esetben van szükség. Persze ha valóban a legerősebb, legújabb és egyben legdrágább megoldást kell válasszuk, akkor tegyünk így.

 

 hirdetes_810x300  

De ha tökéletesen megfelel az igényeinknek egy kiváló használt számítógép egy felújított LCD monitorral, akkor minek fizetnénk ki feleslegesen akár ezek többszörösét is? Érdemes például a PC Aréna monitor kínálatát átböngészni, mert igazi kincsekre lelhetünk, nem mellékesen megfizethető áron.

 

Képátló és paneltípus

 

Az LCD monitor választása hasonlóan kell menjen, mint a számítógép kiválasztása. Fel kell mérjük, hogy mik az igényeink, majd meg kell nézni, hogy mely paraméterek felelnek meg ennek. A legfontosabb, hogy mindig a saját igényeinknek megfelelően válasszunk a használt LCD monitorok közül.

 

Egyszerű webes felületeket szeretnénk rajta nézegetni, és csak valamilyen adatkezelési, szövegszerkesztési munkához szeretnénk használni? Ha ennél nincsenek nagyobb igényeink, akkor egy kisebb, TN típusú panel is tökéletesen elég lesz számunkra. Ez esetben ugyanis nem kell arra költeni, hogy tökéletes legyen a színmegjelenítés minősége, és nem kell, hogy gyors legyen a válaszsebesség sem.

 

Ha általános otthoni használatra választunk monitort magunknak, és még akár bizonyos multimédiás tartalmak megtekintésére is szeretnénk használni, válasszunk nagyobb képátlójú LCD monitort. Ezek általában szélesvásznúak, így filmezéshez és kényelmesebb munkavégzéshez is ideális választást jelentenek.

 

Fotószerkesztéshez, videóvágáshoz vagy egyéb grafikai munkához van szükségünk egy képmegjelenítő egységre? Ez esetben a kiváló minőségű IPS LCD panelek közül érdemes választani, melyeknél a megfelelő színmegjelenítés is nagy hangsúlyt kap.

 

További paraméterek

 

Most már tudjuk az igényeinket, jöhetnek a további paraméterek! Az egyik legkeresettebb közülük a maximális felbontás. Ez a megjelenítés finomságát jellemzi. Minél nagyobb a felbontás, annál finomabb, részletgazdagabb a kép.

 

Fontosak a bemeneti csatlakozók is. Előfordulhat, hogy csak VGA és DisplayPort bemenetünk van, a számítógépen viszont csak HDMI. Ekkor szükségünk lesz egy adapterre. Érdemes minél újabb csatlakozóval ellátott monitort választani, így sokkal tovább lesz kompatibilis akár a jövőbeli gépeinkkel is.

 

Nagyon fontos a monitor elhelyezkedése is

 

Ahhoz, hogy hosszú távon ne fájjon a nyakunk, a fejünk, a gerincünk, szükségünk lesz a számunkra (egyedileg) legmegfelelőbb monitormagasságra. Ehhez válasszunk állítható támasztékú LCD monitort!

 

A fentiek alapján már bizonyára meg tudjuk hozni a megfelelő döntést.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!