Nyitókép: SITA/AP Photo/Darko Vojinovic

 

Vlagyimir Putyin a fél világ által várt, majd szerdára halasztott elnöki beszéde a Google oldalán is érezteti a hatását, írja a HVG.

 

Google Trendek szolgáltatás egy izgalmas felület, meg lehet ugyanis nézni, hogy az adott régióban mik azok a témák (kulcsszavak), amik érdeklik az embereket. Ebből adódóan az is egyértelműen látható, hogy mi az, amire a felhasználók rákeresnek a Google-n.

 

Az oroszok egy része most elsősorban arra kíváncsi, miként lehet elhagyni az országot.

 

Newsweek szerint a Google vonatkozó orosz felületén jól láthatóan megsokasodott azoknak a kereséseknek a száma, amiben az ország elhagyásának módjaira kerestek rá az emberek. A portál szerint a keresés kedden, moszkvai idő szerint este 6 környékén ugrott meg igazán, Vlagyimir Putyin orosz elnök este 7-re beígért beszéde előtt. Ez azonban elmaradt, és végül szerdára halasztották. Putyin ebben részleges módosítást rendelt el, ezzel egy újabb lépést téve a világháború felé.

 hirdetes_810x300  

 

Newsweek szerint a beszéd előtt főleg az ország Kínával határos részén élők kezdtek rákeresni a Google-ben arra, hogy miként lehet hátrahagyni Oroszországot.

 

Időközben az orosz légitársaságok leállították a 18 és 65 év közötti orosz férfiak számára a repülőjegy-vásárlást. Ha el akarják hagyni az országot, fel kell mutatniuk a védelmi minisztérium jóváhagyását. A Moszkvából Grúziába, Törökországba és Örményországba tartó járatok szeptember 21-én néhány perc alatt elkeltek. Ezekbe az országokba ugyanis nincs szükségük az oroszoknak vízumra.

 

HVG/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.