Nyitókép: APA via Salzburger Nachrichten

 

Nem látszik az ukrajnai háború vége, így a konfliktus még bizonyosan sokáig fog tartani – mondta Alexander Schallenberg osztrák szövetségi külügyminiszter az Egyesült Nemzetek (ENSZ) közgyűlésén New Yorkban. Schallenberg rámutatott: Vlagyimir Putyin orosz elnök a részleges mozgósítást érintő beszédét tudatosan időzítette, amivel „maximális pszichológiai hatást” kívánt elérni az ENSZ-közgyűlésén. Ez alapvetőleg sikerült is neki, ugyanis a gyűlés „domináns témaköre“ valóban az orosz tartalékosok mobilizációja volt.

 

Az osztrák diplomácia irányítója arról is beszélt, hogy a megszállt ukrán területek bekebelezése, illetve annexiója illegitim és teljesen ellentétes a nemzetközi joggal. Ugyanakkor aláhúzta, hogy a háborút a tárgyalóasztalnál és nem a csatatéren kell dűlőre vinni.

 

Alexander Schallenberg az ukrajnai események árnyékában arra is felhívta a figyelmet, hogy a mostani háború csak egy tényező az Európát fenyegető veszélyek közül. Továbbra is rendkívül erős a gazdasági migráció az Európai Unió határain. Ezenfelül a klímaválság is komolyan veszélyezteti Európa jövőjét, amiből az egyetlen kiutat a nemzetközi együttműködés jelentheti.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk, Krone nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!