Nyitókép: APA/AFP/SERGEY BOBOK

 

Kilencezerre becsüli a háborúban eddig elhunyt ukrán katonák számát Anna Maljar védelmi miniszterhelyettes – írja a Kárpáti Igaz Szó.  A tárcavezető hozzátette, hogy a Mariupol ostromakor elesett ukrán katonák száma a mai napig nem ismert, ezért elképzelhető, hogy a megnevezett kilencezernél valamivel magasabb lehet az ukrán hadsereg halottainak száma.

 

A háború civil áldozatainak vonatkozásában pedig nem bocsátkozott becslésekbe, ugyanis amíg ropognak a fegyverek, addig képtelenség pontosan felmérni a halottak számát, a megszállt területekről pedig még nehezebb pontos adatokhoz jutni.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt, hogy naponta átlagosan 50 ukrán katona veszti életét a harcokban. Hozzátette, az oroszok vesztesége legalább ötször nagyobb.

 hirdetes_400x285  

 

Az ukrán vezérkar naponta tesz közé jelentéseket, de ezekben az ukrán veszteségekről nem esik szó. Az oroszok tekintetében 56 ezer elesett katonáról tudnak, de Moszkvában Szergej Sojgu védelmi miniszter hatezer elesett orosz katonáról beszélt a napokban.

 

A Körkép.sk megjegyzése: Sokat elárul a harcoló felek, adott esetben az ukránok szavahihetőségéről, hogy állítólag nem ismerik a saját veszteségeiket, miközben az orosz halottak pontos számát naponta közlik pókerarccal. Zelenszkij pedig esetenként naponta többször is mást mond …

 

Körkép.sk, Kiszo.net nyomán/korrigálva

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!