Nyitókép: via mind.ua

 

Hazaárulónak nevezte Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó azokat az ukrán állampolgárokat, akik részt vesznek Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja megyék megszállt részének Oroszországhoz való csatolásáról szóló népszavazás megszervezésében. Podoljak hozzátette: ezek a személyek „legalább” öt év börtönbüntetéssel számolhatnak.

 

Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója a svájci „Blick” lapnak adott interjújában azt is elárulta, hogy listázzák a „kollaboránsokat”:

 

„Vannak listák azokról az emberekről, akik valamilyen módon részt vettek ebben (a népszavazások lebonyolításában). Több száz kollaboránsról beszélünk. Árulás miatt eljárást fogunk indítani ellenük, legalább öt év börtönbüntetésre számíthatnak.”

 

 hirdetes_810x300  

Podoljak egyúttal arról is beszélt, hogy a szavazásra kényszerült vagy kényszerített „ukránokat” nem fogják megbüntetni – írja a Reuters.

 

A brit védelmi minisztérium Ukrajnát érintő keddi jelentésében közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteki parlamenti beszédében valószínűleg bejelenti Ukrajna megszállt területeinek az Orosz Föderációhoz való csatolását. Számtalan állam azonban már előre jelezte, hogy nem ismeri el a népszavazások eredményét.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.