Nyitókép: Twitter/Italian Air Force

 

A NATO harci gépei négy orosz vadászrepülőgépet fogtak el, miután azok szerdán beléptek a lengyel légtérbe. A gépek a kalinyingrádi exklávéból szálltak fel, és felderítést végeztek a lengyel légtérben, mielőtt a Balti-tenger felett Svédország felé repültek volna tovább – írja a dailymail.co.uk weboldal.

 

Válaszul az olasz légierő négy Eurofighter Typhoon repülőgépét küldték ki, hogy elfogják a jogsértő orosz vadászgépeket – az olasz gépek a lengyel malborki légitámaszponton állomásoznak a NATO légirendészeti küldetésének részeként. A dailymail.co.uk arról írt, hogy a négy olasz repülőgép elfogta az orosz gépeket, és arra kényszerítette őket, hogy visszatérjenek Kalinyingrádba. Az olasz légierő Twitteren jelentette be az incidenst. Azt írták, hogy az orosz repülőgépek a svéd légteret is megsértették, bár ennek valóságtartalmát később a svéd fegyveres erők tagadták.

 

A NATO harci gépei, köztük a Magyar Honvédség Gripenjei, rendszeresen fognak el olyan orosz katonai repülőgépeket, amelyek nem tartják be a nemzetközi repülésbiztonsági szabályokat.

  hirdetes_300x300   

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.