Nyitókép: Orbán Viktor Fb-oldala

 

Gyümölcsöző megbeszélést folytatott Orbán Viktor Olaf Scholz német kancellárral hétfőn Berlinben – számolt be a találkozóról a magyar miniszterelnök a német-magyar gazdasági kapcsolatokkal foglalkozó fórumon.

 

A kormányfő elmondta, hogy a kétórás egyeztetésen minden nehéz és komplikált témáról szót ejtettek, és „mindenki elégedett lehet” annak eredményeivel.

 

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy kétévente látogatást tesz a kancellárnál és a német gazdasági közösségnél.

 hirdetes_810x300  

 

 Ha a határt nem védjük meg, összeomolhat az egységes uniós belső piac

 

Ha Magyarország nem védi meg a határait, összeomolhat az egységes európai uniós belső piac -jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Berlinben, a magyar-német gazdasági kapcsolatokról rendezett fórumon.

 

Hangoztatta, hogy mivel Magyarország nyitott ország, a határvédelem gazdaságpolitikájának is része kell, hogy legyen.

 

Berlin, 2022. október 10.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ beszédet mond Berlinben, a magyar-német gazdasági kapcsolatokról rendezett fórumon 2022. október 10-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Kijelentette: a következő időszakban politikai biztonságra, energiabiztonságra és fizikai biztonságra is szükség van. A politikai biztonságot a kormány stabilitása garantálja, a fizikai biztonságot egyebek között azzal lehet biztosítani, hogy Magyarország továbbra is a béke szigete lesz, az energiabiztonságnak pedig fontos része, hogy az országnak hat hónapra elegendő gáztartaléka van.

 

„Aki velünk együttműködik, az jól jár”

 

– szögezte le Orbán Viktor.

 

Orbán Berlinben: 2010 óta minden válságból erősebben jöttünk ki, mint ahogy belementün

 

Magyarország 2010 óta minden válságból, a 2008-2009-es globális gazdasági válságból, a migrációs válságból és a Covid-válságból is erősebben jött ki, mint ahogy belement – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Berlinben, a magyar-német gazdasági kapcsolatokról rendezett fórumon.

 

A kormányfő ezt előadásában politikai okokkal indokolta.

 

Mint felidézte, a gazdasági világválság idején Európában arról folytattak vitát, hogy a krízis konjunkturális vagy szerkezeti válság. A legtöbb európai ország azt konjunkturális válságnak tekintette – tette hozzá Orbán Viktor, majd azt mondta: „ezt az értelmezést sosem fogadtam el”.

 

A kormányfő kifejtette: ezzel szemben a gazdasági világválságot strukturális válságnak tekintette, amely mögött az van, hogy Európa folyamatosan veszíteni fog Ázsiával szemben, piacot, és így tovább.

 

Orbán Viktor az erre adott helyes válasznak a mély strukturális reformot nevezte, majd hozzátette: 2010 után ennek megfelelően alakították át a magyar gazdaságot.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.