Nyitókép: SITA/AP

 

Ukrajna több városában, illetve területén is bekapcsoltak a légvédelmi szirénák keddre virradóra, ugyanis ismét több rakétatámadás történt. Az orosz hadsereg továbbra is módszeresen az energetikai infrastruktúrát támadja.

 

Ukrajna-szerte légi riadóval kezdődött a keddi nap – számolt be az N-Tv német hírtelevízió kijevi tudósítója, Denisz Trubeckoj a Twitter-oldalán kedden reggel.

 

Az ukrán-német újságíró szerint a közép-ukrajnai Dnyipro és Krivij Rih városokban, valamint a Kijevtől nyugatra fekvő Zsitomir körzetben is felordítottak a szirénák.

 hirdetes_810x300  

 

A kijevi infrastruktúra továbbra is támadás alatt áll

 

Az orosz csapatok új támadást indítottak a kijevi energiainfrastruktúra ellen – számolt be az Ukrajinszka Pravda. Beszámolójuk szerint reggel fél 9 körül Kijev lakói robbanást hallottak kelet felől, és a lakóházakban kialudtak a fények. Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője azt mondta, eddig három találat érte a város bal partján lévő energiaellátó létesítményeket.

 

Igor Sapozhko, a Kijevtől keletre fekvő Brovai polgármestere is robbanásokról számolt be és közölte, hogy a légvédelem működésbe lépett.

 

Zsitomirban rakétatámadás is történt

 

Az orosz csapatok október 18-án reggel rakétatámadást indítottak Zsitomir ellen – közölte Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője az Ukranszkaja Pravda beszámolója szerint.

 

Timosenko elmondta: Eddig 2 találatot kapott energiaellátó létesítmény. A segélyszolgálatok dolgoznak.

 

Harkivban öt percen belül két robbanás történt – az emberek a metróállomásokon bújtak el

 

Kedd reggel az orosz hadsereg ismét rakétákat lőtt Harkivra – számolt be az Ukranszkaja Pravda Igor Terekhov, Harkiv polgármestere közlése alapján.

 

Harkiv tűz alatt áll. Öt percen belül két sorozatos robbanás történt a városban – mondta a polgármester, majd hozzátette: az eddigi információk szerint a város egyik ipari vállalkozásának területe áll támadás alatt.

 

A harkivi metró helyi idő 08:33-kor arról számolt be, hogy a támadások miatt a közlekedés átmenetileg szünetel. A polgárok az állomásokat menedékként használhatják.

 

Az orosz légierő célpontjai – a hétfői támadásokhoz hasonlóan – ismét az energetikai infrastruktúra létesítményei. Megfigyelők szerint az oroszok célja a támadásokkal az, hogy megszűnjön az áramellátás Ukrajna nagyobb városaiban, és így megtörjék az ukránok ellenállását.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!