Nyitókép: Körkép.sk

 

Több magyarlakta településről is választási korrupcióról, visszaélésekről, illetve a szavazás körüli gondokról érkezett bejelentés a Központi Választási Bizottságba.

 

A Lévai járásban található Garamsallóban már a rendőrség kezében van az a bejelentés, miszerint 50 eurót kínáltak a szavazatokért.

 

Ugyanúgy a romákkal sűrűn lakott, a Dunaszerdahelyi járásban található Nagymagyarról annak kapcsán érkezett bejelentés, hogy a lakosságot szervezetten szállítják a választási helyiségekhez. Aki visszaélést tapasztal, az feljelentést tehet a rendőrségen, illetve hívhatja a Központi Választási Bizottság infóvonalát.

 hirdetes_400x285  

 

Macházán (Dunaszerdahelyi járás) és Félben (Szenci járás) gondok vannak a szavazás gördülékeny lefolyása körül. Emiatt Pozsony és Nagyszombat megyében a választási eredményekre várni fog kelleni. Meghosszabbították ugyanis a választási moratóriumot.

 

Országszerte eddig mintegy 30 bejelentést tart számon a rendőrség. Van olyan szavazókörzet (Jasov), ahol eltűnt a szavazólapok mintegy 10 százaléka.

 

Bár sok helyütt hosszú sorok kígyóznak a szavazóhelyiségek előtt, a Központi Választási Bizottság jelezte, hogy mindenki leadhatja szavazatát, aki este 20.00 óráig megérkezik a helyszínre.

 

Az előzetes információk szerint éjfél körül a 2022-es megyei és önkormányzati választások eredményének 80 százaléka már ismert lesz, tájékoztatott a szlovák közmédia.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!