Nyitókép: ad.nl

 

A katari közegészségügyi szakértők elmondták, hogy az ország felkészült a labdarúgó-világbajnokságra. Az előzetes várakozások szerint a november 20-án kezdődő és december 18-ig tartó foci-vb-re mintegy 1,2 millió külföldi látogató érkezik.

 

„Nem várt események természetesen történhetnek, de mi a lehető legjobban fel vagyunk rájuk készülve,“

 

jelentette ki Soha Al Bayat, a katari egészségügyi minisztérium képviseletében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sajtótájékoztatóján.

 

 hirdetes_300x300  

Az elmúlt hetekben több tragikus tömegszerencsétlenség is sokkolta a világot, gondoljunk csak a dél-koreai Szöulban történt halloween-rendezvényen történtekre, ahol legkevesebb 156 személy vesztette életét. További példaként említették az indonéziai futballmérkőzésen történteket is, melynek 130 áldozata volt. A WHO sajtótájékoztatója arról szólt, hogy hogyan lehet megelőzni az ilyen történéseket.

 

„Tudjuk, hogy tömegek lesznek, de minimalizáljuk a csoportosulásokat,“

 

tette hozzá Al Bayat, aki szerint a szurkolók világos utasításokat kapnak majd arra vonatkozóak, hogy miként hagyják el a futballstadiont.

 

Doha központjában 40 ezer fő befogadására alkalmas parkot hoznak létre, ahol óriáskivetítőkön nézhetik majd az érdeklődők a futballmérkőzéseket.

 

Hogy Katar mennyire felkészült a labdarúgó-világbajnokságra, azt a decemberi Arab Kupán is tesztelték, augusztusban pedig különböző szimulációs gyakorlatokra is sor került.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!