Nyitókép: abc11.com

 

A Twitter mikrobloghálózat új tulajdonosa, Elon Musk bejelentette, hogy helyreállították Donald Trump volt amerikai elnök fiókját a közösségi médiában, miután egy felmérés során a felhasználók ha szorosan is, de támogatták a fiók visszaállítását. Musk kérdésére a twitteren feltett kérdésre válaszoló több mint 15 millió felhasználójának 51,8 százaléka szavazott Trump fiókjának visszaállítása érdekében.

 

 

Előfordulhat azonban, hogy az exelnök nem tér vissza a mikroblog hálózathoz.

 hirdetes_400x285  

 

„Nem látok okot erre”

 

– mondta korábban Trump.

 

Donald Trump Twitter-fiókját 2021-ben függesztették fel erőszakra való felbujtás veszélye miatt. A cég korábbi vezetése ezt néhány nappal azután tette meg, hogy Trump hívei ez év január 6-án megrohamozták a kongresszus washingtoni központját. Zavargók százai gyűltek össze a helyszínen, miközben a Kongresszus igazolta Joe Biden győzelmét az elnökválasztáson.

 

Az ezt követő erőszak négy civil és egy rendőr halálához vezetett. Röviddel ezt követően a zavargások után Trump Facebook-, Instagram- és YouTube-fiókját is felfüggesztették. Néhány hónappal később Trump elindította saját közösségi médiáját, a Truth Socialt.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.