Nyitókép: Jedynka/Wojciech Kusiński

 

Lengyelország elfogadja Németország azon ajánlatát, hogy átadott német Patriot légvédelmi rendszerekkel biztosítsa Kelet-Lengyelország légterének védelmét –jelentette be Mariusz Blaszczak lengyel miniszterelnök-helyettes és védelmi miniszter a Twitteren.

 

Blaszczak azt mondta, elégedett Christine Lambrecht német védelmi miniszter ajánlatával a Patriot rendszerek Lengyelországba való telepítésével kapcsolatban. Hozzátette: a német féllel folytatott telefonbeszélgetés során javasolni fogja, hogy ezeket a rendszereket az ukrán határ közelében helyezzék üzembe.

 

„Támogatást ajánlottunk Lengyelországnak a légtér biztosításához – méghozzá Eurofighter vadászgépek és Patriot légvédelmi rendszerek formájában.”

 

– nyilatkozta Lambrecht a Rheinische Post és a General-Anzeiger hétfői számában. A miniszter kiemelte, hogy javítani kell a NATO légvédelmén.

 hirdetes_810x300  

 

„Ez különösen igaz azon NATO-partnerekre, így Lengyelországra, Szlovákiára és a balti államokra, amelyek közvetlenül határosak Oroszországgal és Ukrajnával.”

 

– tette hozzá.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!