Belföld

Provokációra számíthat Orbán Kassán

Egy molinó várhatja Orbánt Kassán a Nagymorva Birodalom elfogult, nem bizonyítható kiterjedésével.

Nyitókép: Alojz Hlina Fb-oldala

 

A Nagymorva Birodalom vélhető határait ábrázoló molinó fogadhatja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt Kassán. A V4-es kormányfők találkozóján várható provokációt Alojz Hlina, a Kereszténydemokrata Párt (KDH) előző elnöke szervezi.

 

Holnap tényleg nincs időm Kassára utazni. Kérem önöket, nincs valaki, aki a Nagymorva Birodalom térképével fogadná Orbánt? Elég, ha illedelmesen eláldogáll ott a bannerrel. A banner költségeit én állom. Köszönöm.

 

– hirdeti Hlina a közösségi oldalán. Szövegéhez egy molinóra szánt térképet is csatolt, melyen a Nagymorva Birodalom Hlina szerint igazolt, illetve elfogult, nem bizonyított, azaz vélhető kiterjedése látható.

 

A lényeg Hlina szavaiból valószínűleg a vélhető kiterjedésen van, mely hite szerint meghaladta a történelmi Magyarország kiterjedését.

 

 

Mi az a Nagymorva Birodalom?

 

A Nagymorva Birodalom egy közép-európai történelmi államalakulat, amely egyes történészek szerint 833 és a 10. század eleje között létezhetett, és melynek lakói a mai csehek, morvák és szlovákok ősei voltak. Határa kiterjedt a Morva folyó mindkét partjára, a mai Csehország, Szlovákia és Magyarország területére, de legnagyobb kiterjedése idején egyes szlovák és cseh történészek szerint a mai Románia, Lengyelország, Ausztria, Németország, Szerbia, Szlovénia, Horvátország és Ukrajna kisebb részeit is magába foglalta. (wikipedia)

 

Hlina Facebook-bejegyzéséhez portálunk főszerkesztője azt a megjegyzést tette, hogy mi gátolja Önt abban, hogy sálat csináljon belőle és hordja?

 

A szlovák és a környező országok sajtója pár napja Orbán Viktor Nagy-Magyarországot ábrázoló sáljától hangos, melyet a magyar miniszterelnök a görögök elleni barátságos mérkőzés után viselt.

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Petike
2022. nov. 24. 03:37

Hlina is egy bunko nem kisebb Orbántol

  Bendegúz Ábrahám
  2022. nov. 24. 13:07

  Jól látod, Hlina egy nagy bunkó...

Taksony
2022. nov. 24. 13:42

A Nagymorva Birodalom felszamolta sajat magat a Magyar Kiralysagot meg eroszakkal fosztotta meg teruleteitol a nyugat.

  Petike
  2022. nov. 24. 20:20

  kedves taksony én a munkában pl.ma is probáltam megmagyarázni szlovák kollégáimnak hogy probáljanak egy magyar helyzetébe belegondolni akit 1920ban kiszakítottak egy nemzet testébol ahol 1000 évig élt.Persze a trianoni igazságtalan békediktátumért sajnos mi magyarok is tehetunk és konkrétan Tisza István és Apponyi Albert akik nem tartották tiszteletben a Magyar Királyság teruletén élo kisebbségek jogait.En csak attol félek hogy Orbán Viktor is ezen az úton halad ami egy másik trianonba utkozhet.Ne kovessse el elodje Tisza István súlyos politikai hibáit.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket