Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

Külhoni magyarokkal találkozott vasárnap Novák Katalin köztársasági elnök Kárpátalján.

 

Az államfő a helyi magyarság körében, Kárpátalján gyújtotta meg advent első vasárnapján az első gyertyát és istentiszteleten is részt vett.

 

Beregszász, 2022. november 27.
Novák Katalin köztársasági elnök (k) a Beregszászi Református Templomban tartott istentiszteleten 2022. november 27-én. Az államfõ mellett Íjgyártó István, Magyarország kijevi nagykövete és Schanda Tamás, a köztársasági elnök kabinetfõnöke (b-j).
MTI/Bruzák Noémi
Beregszász, 2022. november 27.
Novák Katalin köztársasági elnök (j) a Beregszászi Református Templomban tartott istentiszteleten 2022. november 27-én. Az államfõ mellett Altusz Kristóf, a Sándor-palota diplomáciai igazgatója, Íjgyártó István, Magyarország kijevi nagykövete és Schanda Tamás, a köztársasági elnök kabinetfõnöke (b-j).
MTI/Bruzák Noémi

 

 hirdetes_400x285  

Novák Katalin Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett szombaton Kijevbe, hogy részt vegyen a Gabonát Ukrajnából (Grain from Ukraine) humanitárius programban.

 

Az államfő a Kijevben elmondott beszédében emlékeztetett arra, hogy márciusban, nem sokkal a háború kitörése és az orosz erők előrenyomulása után is Kárpátaljára látogatott, a háború elől menekülőknek segített és beszélgetett a magyar kisebbség tagjaival.

 

 

Novák Katalin Kijevben kijelentette: 150 ezer okunk van arra, hogy megállítsuk a háborút, hogy elérjük a békét.

 

 „150 ezer ok, 150 ezer magyar nemzetiségű ember”

 

– mondta, hozzátéve, hogy a háborúban a magyar közösség tagjai közül 500 ember sebesült meg vagy hunyt el a fronton és a háborús tevékenységek következtében.

 

MTI/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.