Nyitókép: SITA

 

A német kormány azt tervezi, hogy enyhíti a beutazási szabályokat az Európai Unión (EU) kívülről érkező bevándorlók számára, hogy segítsen kielégíteni a képzett munkaerő iránti keresletet.

 

A bürokrácia csökkentése

 

Szakértők szerint Európa legnagyobb gazdaságának évente mintegy 400 000 képzett bevándorlóra van szüksége, mivel az idősödő munkaerőszám csökken. Különösen az egészségügyben, informatikában és építőiparban megüresedő állások betöltésére van szükség.

 hirdetes_810x300  

 

A kabinet olyan előzetes javaslatról állapodott meg, amely segítené a potenciális EU-n kívüli bevándorlókat abban, hogy készségeiket és képesítéseiket elismerjék, és egyes ágazatokban csökkentsék a bürokratikus akadályokat, például a nyelvi követelményeket.

 

Van elég munkaajánlat

 

Hubertus Heil munkaügyi miniszter kijelentette, amellett, hogy több külföldi nyelvi képzést biztosítanak, Németországnak többet kell tennie annak alátámasztására, hogy hangsúlyozza, mit tud nyújtani, ha versenyezni akar más országokkal a szakképzett munkaerőért.

 

„Van mit ajánlanunk, remek munkalehetőségeink vannak, és ezt az imázst kell erősítenünk külföldön”

 

– mondta. Németország érdeke, hogy kozmopolita társadalomként mutassa be magát, amely befogadja a bevándorlókat – tette hozzá.

 

A javaslatot még a parlamentnek is meg kell vitatnia, majd a képviselőknek jóvá kell hagyniuk a bevándorlási törvény reformját.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!