Nyitókép: youtube

 

Most már biztos, hogy 2023-ra csúszik át Elon Musk nagy terve, hogy végre embereken is kipróbálják a Neuralink fejlesztette agy-számítógép interfészt, írja a HVG.

 

Hamarosan újabb fontos mérföldkőhöz érkezik Elon Musk projektje, a Neuralink. Az agy-számítógép interfész kifejlesztésével foglalkozó vállalatról a vezetője azt mondta, valamikor a következő hat hónapban megkezdődik majd az első emberkísérlet, vagyis valakinek a fejébe beültetik majd a szerkezetet. Azt is kijelentette:

 

saját magát is megoperáltatja majd, hogy neki is beültessék a Neuralink fejlesztését.

 

Musk magyar idő szerint csütörtök hajnalban arról beszélt, hogy a cég már benyújtotta a klinikai vizsgálathoz szükséges dokumentumokat az amerikai élelmiszer- és gyógyszerészeti hatósághoz (FDA). A mostani bejelentés némi csalódást kelthet, korábban ugyanis Musk azt mondta, 2020-ban, később pedig azt, hogy 2022-ben történhet meg a beültetés az első emberbe.

  hirdetes_300x300   

 

A korábbi kísérletek során egy malacba és egy majomba is beültették a Neuralink eszközét, ott jól vizsgázott a szerkezet.

 

A Neuralink több vékony vezetéket ültet be az agyba. Musk szerint az egész olyan, mintha a koponya egy darabját okosórára cserélnénk. A szakemberek 15 perc alatt nagyjából 64 szálat tudnak beültetni egy robot segítségével – hogy ezt miként kell elképzelni, azt egy próbababán mutatták be.

 

 

A cég kutatói elmondták, hogy olyan kezeléseket fejlesztenek ki, amelyek segíthetnek javítani vagy helyreállítani a látást vagy a mozgást.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!