Nyitókép: SITA

 

A Slovnaft szerint negatív hatással lesz az ország energiabiztonságára és a szlovák gazdaságra nézve, ha az állam kiveti rájuk a megnövekedett nyereségükre szánt 70 százalékos szolidaritási különadót.

 

A Slovnaft tudomásul veszi a kormány szerdai döntését, ugyanakkor diszkriminatívnak és versenykörnyezetben rendkívül hátrányosnak tartja, hogy a 70 százalék az Európai Tanács ajánlásában szereplő 33 százalékos különadó-kulcs több mint duplája.

 

„Szlovákia és a közép-európai régió energiabiztonságának biztosítása több százmillió eurós nagyságrendű beruházást igényel, miközben az így javasolt szolidaritási hozzájárulás jelentősen csökkentheti a Slovnaft beruházásait”

 

 hirdetes_810x300  

– hangsúlyozta a Slovnaft.

 

A társaság rámutatott, hogy a kormány egyik képviselője sem talált időt arra, hogy az állami költségvetés egyik legnagyobb befizetőjével tárgyaljon és konzultáljon.

 

A Slovnaft tulajdonosa a magyar MOL-csoport. „A Slovnaft és a MOL-csoport minden jogi lehetőséget megvizsgál a Szlovákia és Magyarország közötti kölcsönös támogatási és beruházásvédelmi megállapodás kapcsán” – mutatott rá a finomító.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.