Nyitókép: Trencséni rendőrség Fb-oldala

 

Egy 79 éves trencséni nő fizetett rá karácsony előtt hiszékenységére. Kilétüket illetően egyelőre imeretlen csalók ékszereket és 23 ezer euró készpénzt raboltak el tőle. Az eset részleteiről a trencséni kerületi rendőrség számolt be.

 

A nyugdíjast telefonon kereste meg egy ismeretlen nő, aki futárként mutatkozott be, és megkérdezte, egyedül van-e otthon. Majd közölte vele, hogy Mikulás-csomagot hoz neki.

 

„Ezután felhívta egy férfi, aki Marián Hrubý kapitányként mutatkozott be, és elmondta neki, hogy a rendőrségtől van, és magukat futárnak kiadó csalók ellen folytat eljárást. Kérte őt, hogy maradjon a telefonnál és hallgassa meg az utasításait, mert rendőrségi akció folyik a csalók ellen, és az idős emberektől kicsalt pénzzel akarják elkapni őket”

 

 hirdetes_300x300  

– közölte az esettel kapcsolatban a rendőrség.

 

Az idősebb nő hitt az álrendőrnek, és az utasítás szerint 23 ezer eurót tett egy nejlonzacskóba különféle ékszerekkel együtt, és kidobta a csomagot a lakása ablakán.

 

„A nyugdíjasnak 28 ezer eurós kára keletkezett. Az ügyben a Vágújhelyi Bűnügyi Rendőrkapitányság nyomozója indított csalás bűntette miatt eljárást. Az elkövetőt háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti”

 

– tette hozzá a rendőrség.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!