Nyitókép: dailynewshungary.com

 

A Google-keresések alapján ezek voltak 2022 legfelkapottabb témái Magyarországon.

 

A Google összegyűjtötte keresőjének legfrissebb adatait, és idén huszonötödik alkalommal ismét közzétette a leggyakoribb keresőkifejezések listáit, számolt be róla a HVG. A 2022. évet bemutató keresési trendek listái alapján belőhető, hogy mi érdekelte leginkább a Google-felhasználókat az elmúlt egy évben Magyarországon.

 

Az összesített listát az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták a legnagyobb mértékben, „Ukrajnára” kerestek rá a legtöbben. Dobogós helyezést értek el az idei év fontos magyar közéleti eseményeire utaló „népszámlálás 2022” és a „választás 2022” keresőszavai. A magyar felhasználókat értelemszerűen a forint brutális gyengülése is intenzíven foglalkoztatta, ezért sokan ütötték be a keresőbe az „EUR to HUF” kifejezést, de a top 10-be bekerült még a szavak közé az X Faktor zsűritagja és mentora, Herceg Erika, Putyin és a rezsicsökkentés is.

 hirdetes_810x300  

 

Kép forrása: HVG

 

filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között magyar és nemzetközi találatok is szerepeltek, előkelő helyet foglalt el például az Uncharted, a Sárkányok háza, a Celeb vagyok, ments ki innen! és az X faktor is. Legnépszerűbb sporteseménynek a 2022-es Nemzetek Ligája bizonyult, mellyel kapcsolatban a magyar–olasz és a magyar–angol meccs pillanataira és eredményeire voltak igazán kíváncsiak a felhasználók. A közkedvelt elektronikai eszközök harcát egyértelműen az iPhone-termékek nyerték (élen az iPhone 14, iPhone 13 iPhone 14 pro), míg az idei év legdivatosabb receptjei esetében a fasírt, franciasaláta és tócsni elkészítési módjai után érdeklődtek a legtöbben.

 

A híres emberek közül

 

  1. Herceg Erika
  2. Kulcsár Edina
  3. Putyin
  4. Johnny Depp
  5. G.w.M.
  6. Azahriah
  7. Amber Heard
  8. Mihályfi Balázs
  9. Szilágyi Liliána
  10. Liu Shaolin Sándor

 

tartották lázban a felhasználókat, továbbá Berki Krisztián, Csollány Szilveszter, Babicsek Bernát és Anne Heche halála, valamint Jeffrey Dahmer gyilkosságai rázták meg leginkább a netezőket.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!