Egy család életében a legszebb időszak a gyermek születése, aki pedig többször átéli ezt, annak minden alkalommal egy csoda. A kisbaba megszületésével számos olyan terméket is be kell szerezni, melyekről addig azt sem tudtuk, hogy létezik.

 

Az első gyereknél még nehézkes, aztán egyre könnyebben és tapasztaltabban választjuk ki a megfelelőket. Kisbabánk egészsége mindennél fontosabb, érdemes minőségi babaápolási termékeket beszerezni.

 

Hazaérkezés a kórházból

 

 hirdetes_810x300  

Ideális esetben szülés után néhány nappal az édesanya és az újszülött elhagyhatják a kórházat. A várandósság és a szülés leterheli az anya szervezetét, így mindennél fontosabb helyreállítani annak egészségét, ehhez kínál intim termékeket a Patikatt.hu.

 

A védőnők és gyerekorvosok is segítségünkre vannak tanácsaikkal, de gyerekes ismerőseinktől is fogadhatunk ötleteket, ők már rutinosabbak a témában. A legfontosabb, hogy pontosan tudjuk, mire van szükség, aztán menet közben kiegészíthetjük az otthoni készletet.

 

Ha az anya jól van, akkor tudja megfelelően táplálni gyermekét és gondoskodni róla, ezért különösen fontos az ő szervezetének regenerálódása is. Nem véletlenül nevezik a szülés utáni első 6 hetet a gyermekágy időszakának.

 

A kisbaba és édesanya között a várandósság alatt kialakult szoros kapcsolat a méhen kívül folytatódik tovább. Amit addig a baba ott bent megkapott a természet zsenialitásának köszönhetően, azt innentől az anya gondviselése veszi át.

 

A szükséges babatermékek

 

A kisbaba élete kezdetben két dologból áll: vagy eszik, vagy alszik. A szoptatást kényelmessé tehetjük egy szoptatópárna alkalmazásával, ez már a terhesség alatt is segítheti a kellemes ellazulást.

 

Amennyiben tápszeres a baba, mindenképp szükséges cumisüveget beszereznünk, bár könnyen lehet, hogy semmi szükség sem lesz rá, ha sikeres szoptatási rutint tudunk kialakítani akár tanácsadó bevonásával is. A textilpelenkából sosem lesz elég, rengeteg dologra használhatjuk, célszerű 10-20 darabot is vásárolni belőle.

 

Ha a szoptatás nem megoldható, vagy szaporításra, a növekedési ugrások alatti megkönnyebbülésre beszerezhetünk egy mellszívót, illetve anyatej tárolására alkalmas edényt, tasakot. A cumisüvegmosó és a sterilizáló is hasznos kiegészítők lehetnek.

 

A pelenkából rengeteg fogy, bár egyre divatosabbak a mosható pelenkák is, a használtakat tárolhatjuk külön pelenkaszemetesben, ami jó szagelzáró képességgel bír.. A pelenkázó alátét fontos kellék a pelenkázószekrény könnyű tisztántartása érdekében, a popsitörlő pedig nélkülözhetetlen nagyobb mennyiségben.

 

A fürdetés

 

A tisztálkodáshoz elsősorban egy babakád szükséges, melyet célszerű kezdetben szivaccsal kibélelni. A vízhőmérővel kizárhatjuk a kockázatát, hogy rosszul mérjük fel a víz hőmérsékletét, és túl hideg, vagy túl meleg vizet engedünk a babának.

 

Eleinte érdemes az orvos által felírt fürdetőt, krémet használni, de kis idő múlva kezdhetünk vásárolni babaápolási szereket: hintőport, sampont, popsikrémet. Alkohol és géz legyen otthon a köldök ápolásához, fültisztító pedig szintén fontos.

 

Hogy életünk e periódusa zavartalan és boldog legyen, érdemes időben beszerezni ezeket a kellékeket.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!