Nyitókép: SITA/Derek Gee/The Buffalo News via AP

 

Az utak nagy részét már megtisztították, nemcsak a hótól, hanem a hóban elakadt járművektől is a New York állambeli Buffaloban. A Southwest Airlines légitársaságnál továbbra sem állt helyre a szolgáltatás, még csütörtökre is 1400 járatot töröltek.

 

Sokkos állapotból próbál magához térni Buffalo lakossága a borzalmas hóvihar után, amely legalább 59 ember halálát okozta. Volt, aki az otthonában fagyott meg, néhány holttestet pedig a behavazott autókból emeltek ki.

 

A shoe hangs onto a tree knocked over by wind on University at Buffalo South’s campus in Buffalo, N.Y., on Tuesday, Dec. 27, 2022. The wind was part of a blizzard that hit four Western New York counties. (Joseph Cooke/The Buffalo News via AP)

 

 hirdetes_810x300  

Az Egyesült Államoknak ezen a vidékén nem ritka a kemény tél, de ekkora hóvihar, jeges szél és rendkívüli hideg ritkán fordul elő, New York állam kormányzója szerint két generáció óta nem láttak ekkora hóvihart.

 

A helyiek most próbálják kiásni magukat a hóból. Az utakat elkezdték megtisztítani, nemcsak a hótól, hanem a hóban elakadt járművektől is. Várhatóan a még érvényben lévő közlekedési korlátozásokat is feloldják, mivel az utak nagy része már járható – mondta a város polgármestere.

 

Mynishia Holley, center, leaves Tops Friendly Market on Jefferson Avenue after buying groceries in Buffalo, N.Y., on Wednesday, Dec. 28, 2022. Clean-up efforts remain after a blizzard hit four Western New York counties. (Joseph Cooke/The Buffalo News via AP)
National guard members check on residents, Wednesday, Dec. 28, 2022, in Buffalo N.Y., following a winter storm. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes)

 

„A történelmi vihar után Buffalo városában az utcák mintegy 70%-át megtisztítottuk. Ma a hótakarító flottánk más csapatokkal együtt folytatja a munkát, hogy teljesen megtisztítsa a város útjait,”

 

közölte Byron Brown.

 

Mike Gippon plows snow in the driveway outside his home in Buffalo, N.Y.’s Elmwood Village on Monday, Dec. 26, 2022. Clean up is currently under way after a blizzard hit four Western New York counties. (Joseph Cooke/The Buffalo News via AP)

 

A hóvihar az amerikai reptereken is óriási káoszt okozott, a legtöbb légitársaság szolgáltatása azonban már visszatért a normál kerékvágásba, a Southwest Airlines-t leszámítva. A cégnél olyan logisztikai összeomlás történt, ami miatt még mindig rengeteg utas vesztegel a reptereken. A társaság szerdán 2500, csütörtökön 1400 járatot törölt.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!