Nyitókép: Twitter/Ukrainska Pravda in English

 

Az Orosz Föderáció hadereje csütörtök reggel újabb nagyszabású rakétatámadást indított Ukrajna városai ellen – robbanásokat jelentettek többek között Kijev, Harkov (Harkiv) és Lemberg (Lviv) térségéből is. Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója elmondta, hogy több mint 120 rakétát lőttek ki Ukrajnára, amelyek szavai szerint a „kritikus infrastruktúrát” és „civilek tömegeit” vették célba.

 

A legfrissebb információk szerint az orosz hadsereg „különböző irányokból” légi és tengeri cirkálórakétákkal támadta Ukrajnát. A támadást követően Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester a Telegram közösségi üzenetküldő alkalmazásban azt írta, hogy a főváros lakosainak 40 százaléka áram nélkül maradt.

 

Andrij Szadovij, Lemberg polgármestere jelentése szerint a nyugat-ukrajnai város 90 százaléka áram nélkül maradt az orosz rakéták robbanásai miatt – adta hírül az Ukrajinszka Pravda honlap. Szadovij hozzátette, hogy Lvivben nem járnak villamosok és trolibuszok és a vízellátásban is fennakadások léphetnek fel. Ihor Terehov, Harkov város polgármestere eközben azt nyilatkozta, hogy még vizsgálják a pusztítás mértékét a városban.

 hirdetes_810x300  

 

A The Guardian brit lap Jurij Ignatot, az Ukrán Fegyveres Erők Légierő Parancsnokságának szóvivőjét idézve azt írta, hogy az oroszok „mintegy 13 repülőgépet és két hajót” használtak a támadás során.

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!