Nyitókép: SITA

 

A jövő hét hétfőn, január 16-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon a játékosoknak nem kell COVID-tesztet végezniük, és akkor is részt vehetnek a küzdelmekben, ha koronavírussal fertőzöttek, jelentette be a verseny igazgatója, Craig Tiley.

 

„Aszerint járunk el, mint mindenhol máshol. De egy lépéssel továbbhaladtunk, és azt tanácsoltuk a játékosoknak, hogy maradjanak távol a versenytől, ha betegek”

 

– mondta Tiley.

 

 hirdetes_300x300  

Tavaly a melbourni tenisztornán a férfi és női teniszezőket napi rendszerességgel kellett tesztelni, pozitív eredmény esetén pedig elzárás várt rájuk. A hatóságok a COVID-19 elleni védőoltást is kötelezővé tették, ami az országba való beutazás feltétele volt. 2021 elején a játékosok zárt „buborékba” kerültek. Az Australian Open (AO) tavalyi kiírását beárnyékolta a szerb Novak Djokovic esete. A kilencszeres ausztrál bajnokot ugyanis a hatóságok kitoloncolták az országból, mert nem voltak rendben az oltás alóli felmentéshez szükséges dokumentumai. Djokovic ugyanis elutasította az oltást.

 

„Tájékoztattuk a játékosokat, a végrehajtó csapatok tagjait és a szervezőbizottság munkatársait, hogy maradjanak otthon, ha nem érzik jól magukat. Orvosi csapatunk továbbra is szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet”

 

– folytatta Tiley.

 

Az Australian Open január 16-án, hétfőn kezdődik a Melbourne Parkban és január 29-ig tart.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!