Nyitókép: SITA

 

A kriptovaluták üzletelésével foglalkozó platform, az amerikai Coimbase bejelentette, hogy elbocsájtja alkalmazottainak 20 százalékát. Ráadásul ez már a második elbocsátási hullám a tőzsdénél egy éven belül. A lépést kedvezőtlen gazdasági körülményekkel és a kriptovaluta-piac megrendülésével indokolták.

 

A legelterjedtebb kriptovaluta, a bitcoin a tavalyi év során közel 60 százalékot vesztett értékéből. A nagy kilengésekkel tűzdelt tavalyi év végén csak romlott a helyzet, amikor az FTX kriptivaluta tőzsde novemberben hitelezőivel szembeni védelmet kért.

 

A Coinbase már júniusban megszüntetett 1100 munkahelyet, ami az összlétszámának a 18 százaléka volt. A cég ennek kapcsán akkor azt kommunikálta, hogy az elbocsátások a helyreállítási tervük része, melyet június végén terveznek befejezni. Ennek ellenére most további 950 munkahelyet zárnak be.

 hirdetes_810x300  

 

A Coinbase előzetes számításai szerint a helyreállítási költségeik elérhetik a 149–163 millió dollárt. Ebből 58–68 millió dollárt az elküldött munkatársak lelépői tesznek ki.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!