Nyitókép: SITA

 

Egy egyszerű beállítással keresztbe tehet az iPhone-tolvajoknak.

 

Az iPhone igen népszerű márka a tolvajok körében, még akkor is, ha a telefon zárolva van. Egy ügyes trükkel ugyanis még ebben az esetben is el tudják lehetetleníteni a Find My alkalmazást. Szerencsére elejét lehet venni ennek a trükközésnek, írja a HVG.

 

Amikor egy „okos” tolvaj elcsen egy iPhone-t, a legelső ténykedése az, hogy lehetetlenné teszi a készülék követését, azaz a Find My funkció használatát. És ezt egy zárolt készüléknél is egyszerűen megteheti, csak egy ujjmozdulattal típustól függően lefelé vagy felfelé söpréssel) elő kell hívni a Vezérlőpultot, azon bekapcsolni a Repülő üzemmódot, majd kikapcsolni a wifit, a Bluetooth-t és a mobiladat-kapcsolatot. Ezek után a telefon már lekövethetetlen.

 hirdetes_400x285  

 

Mutatjuk, hogyan lehet az elejét venni ennek a turpisságnak. Lépjünk be a Beállításokba, majd navigáljunk a Touch ID/Face ID és jelkód lehetőséghez. Adjuk meg a jelszavunkat. Ezután görgessünk le az Elérés engedélyezése zárolásnál opcióig, és itt kapcsoljuk ki a Vezérlőközpontot.

 

 

Ezután ha egy tolvajhoz kerülne a telefon, hiába is próbálná, nem érné el a Vezérlőközpontot, azaz nem tudná kikapcsolni azokat a lehetőségeket, amelyek segítik a Find My alkalmazás működését. Ha ezután, a lebukástól félve, otthagyja valahol a telefont, azt már könnyű lesz megtalálni, épp az említett Find My lehetőséggel. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ebben az esetben magunkat is megfosztjuk egy kényelmi lehetőségtől.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!