Szlovák hírügynökség: túl alacsony részvétel mellett mondta ki a magyarok 97 százaléka, hogy nem kérnek a szankciókból - Körkép.sk
Friss hírek

Szlovák hírügynökség: túl alacsony részvétel mellett mondta ki a magyarok 97 százaléka, hogy nem kérnek a szankciókból

A szlovák állami hírügynökség azonnal a konzultáció eredményét megkérdőjelezők oldalára állt.

Nyitókép: MTI

 

Az elhibázott szankciós politikának és a háborúnak az európai emberek a kárvallottjai. A magyarok egyértelművé tették a konzultációban, hogy nem kérnek a szankciókból – számolt be a magyar kormány közösségi oldalán a nemzeti konzultáció eredményéről.

 

A konzultáció kiértékelése azt mutatja, hogy a magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat, melynek eredményei a következők:

 

 

A hírre reagálva a szlovák állami hírügynökség, a TASR a magyarországi baloldali médiára hivatkozva azonnal a konzultáció eredményét megkérdőjelezők oldalára állt. A TASR magyarországi tudósítója, a korábbi kommunista újságíró, Gregor Martin Papucsek, akiről a Körképen már többször értekeztünk.

 

Kalita Gábor: „Jó tanács” üdülni indulóknak

 

Az Európai Bizottság szóvivőjének reakcióját ismertetve arról számolt be, hogy ha Magyarország el akarja törölni az Oroszország elleni uniós szankciókat, 26 másik tagállamot kell meggyőznie az ügyben. A bizottság hétfőn vette tudomásul a nemzeti konzultáció eredményét, melyet a TASR úgy tálalt, hogy feltűnően alacsony volt a részvétel a konzultáción.

 

Gregor Martin Papucsek, alias Papucsek Gergely, magyarságunk „jótevője”

 

A nemzeti konzultációban mintegy 1,4 millióan vettek részt. Közülük 84 százalék postai úton, 16 százalék pedig elektronikusan töltötte ki az ívet.

 

Magyarország egyébként az egyetlen ország az EU tagállamai közül, mely saját lakosságát is megkérdezte az Oroszország ellenes szankciókról, melyet azután vezetett be Európa, hogy Putyin megtámadta Ukrajnát.

 

 

Körkép.sk/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Almassy
2023. jan. 17. 05:06

A libsibolsikat nagyon zavarja a működő demokrácia...

  Petike
  2023. jan. 17. 11:08

  1.4 miiliobol csak a 97 százaléka vagyis kb 1.3 millio magyar állampolgár mondta ki hogy nem kellenek a szankciok viszont a 8 .2 millio szavazatra jogosultnak CSAK a 16 százaléka éedekes hogy a 3 millio fideszes szavazonak a tobbsége is beismerte hogy igenis KELLENEK a szankciok amelyem már NAGYON is kezdenek hatni a ruszkikra.Ebben az évben a szankcioknak koszonhetoen Oroszország koolajkitermelése a felére fog csokkenni.Sem India sem Kina NEM fogják még távolrol sem fedezni nekik ezt ez europai kiesést.

   ATI
   2023. jan. 17. 13:30

   És Európának ki fogja fedezni a pluszkiadásokat amit az USA nak fizet majd ki. Gyuri bátyád hitele?

   Almassy
   2023. jan. 17. 13:51

   Lehet matekolni. A libsibolsi matekben mindig a libsibolsik vannak többen. Amúgy ennyi szavazattal választást lehet nyerni egyes országokban...

   Berlin
   2023. jan. 17. 15:37

   Érdekes megközelítés. Aki tehát semmit sem mondott, az egyértelműen szankciópárti álláspontot képvisel. A vágyvezérelt gondolkodás tankönyvi esete. A helyzet az, hogy aki nem válaszol egy kérdésre, annak a véleményét nincs alkalmunk megismerni, ezért nem is vehetjük alapul.

Kósa Zoltán
2023. jan. 17. 17:41

Felteszem a nagy kérdést, ha 16 % azt mondta volna, hogy be kell vezetni az egyneműek házasságát, vajon mit mondott volna az EU ??? Vajon Szlovákiában hány embert kérdeztek meg, hogy egyetértenek - e bármelyik szankcióval, vagy az unióban? A helyzet az, hogy az EU felmérés eredménye jelenleg ez, mivel csak egy induló volt a Magyarország.

  Petike
  2023. jan. 18. 09:55

  Zoltán igen némileg igazat kell adnom neked de mivel tudom hogy a szlovákok tobbsége bunko lehet hogy még a magyarországi szankciokat elutasitok számát is túllépték volna.Ha a SmeroHlas nyeri meg a választásokat akkor gondolom Orbán pezsgot bonthat mert sikerul majd megalapitai a szlovák magyar szerb oroszbarát tengelyt de én akkor megyek vissza az Egyesult Allamokba vagy Angliába ahol sok évet éltem és dolgoztam éppen Fico alatt.Gondolom velem egyutt fiatalok ezrei fogják elhagyni Szlovákiát a választások után.

Petike
2023. jan. 18. 09:49

Almássy igen lehet választást nyerni 1.3 millio szavazattal de csak maximum a balti államokban vagy Szlovéniában de nem Magyarországon hiszen az ellenzékre tobb mint 2 millio 300 000en szavatrak persze beleértve a szésojobbos Mi Tanyánk bocs Mi Hazánk Mozgalmat is.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket