Nyitókép: MTI

 

Az elhibázott szankciós politikának és a háborúnak az európai emberek a kárvallottjai. A magyarok egyértelművé tették a konzultációban, hogy nem kérnek a szankciókból – számolt be a magyar kormány közösségi oldalán a nemzeti konzultáció eredményéről.

 

A konzultáció kiértékelése azt mutatja, hogy a magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat, melynek eredményei a következők:

 

 hirdetes_810x300  

 

A hírre reagálva a szlovák állami hírügynökség, a TASR a magyarországi baloldali médiára hivatkozva azonnal a konzultáció eredményét megkérdőjelezők oldalára állt. A TASR magyarországi tudósítója, a korábbi kommunista újságíró, Gregor Martin Papucsek, akiről a Körképen már többször értekeztünk.

 

Kalita Gábor: „Jó tanács” üdülni indulóknak

 

Az Európai Bizottság szóvivőjének reakcióját ismertetve arról számolt be, hogy ha Magyarország el akarja törölni az Oroszország elleni uniós szankciókat, 26 másik tagállamot kell meggyőznie az ügyben. A bizottság hétfőn vette tudomásul a nemzeti konzultáció eredményét, melyet a TASR úgy tálalt, hogy feltűnően alacsony volt a részvétel a konzultáción.

 

Gregor Martin Papucsek, alias Papucsek Gergely, magyarságunk „jótevője”

 

A nemzeti konzultációban mintegy 1,4 millióan vettek részt. Közülük 84 százalék postai úton, 16 százalék pedig elektronikusan töltötte ki az ívet.

 

Magyarország egyébként az egyetlen ország az EU tagállamai közül, mely saját lakosságát is megkérdezte az Oroszország ellenes szankciókról, melyet azután vezetett be Európa, hogy Putyin megtámadta Ukrajnát.

 

 

Körkép.sk/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.