Nyitókép: indafoto.hu

 

A munkácsi kistérség vezetői a magyar falvak hivatalairól és közintézményeiről eltávolítják a magyar zászlókat, ami azt jelenti, hogy Ukrajnában a „magyartalanítás” minden eddiginél nagyobb sebességre kapcsolt – jelentette ki Dócs Dávid a Mi Hazánk országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

A politikus szerint az ukrajnai háború zűrzavarát arra használják ki a helyi hatóságok, hogy vegzálják a magyar lakosságot. A zászlóeltávolítások között precedens értékűnek nevezte a fornosi estet, ahol éjfélkor négy rendőr segítségével távolították el a magyar zászlókat.

 

„A Dercenben (Az MTI Debrecent írt) működő, magyar állami fenntartású, futball akadémiáról a magyar feliratot is eltávolították a zászlóval együtt.”

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá.  Hozzátette, a sorkatonai szolgálat miatt a kárpátaljai férfiak 80 százaléka így is kénytelen elhagyni a hazáját, ami azt jelenti, hogy nemcsak a férfiak távoznak, hanem velük tartanak a családjaik, a nők és gyermekek is.  Így a 130 ezresre becsült közösség, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának ülésén elhangzottak szerint, a felére apadhatott – emlékeztetett.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.