A Mi Hazánk szerint „magyartalanítás” zajlik Ukrajnában - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Friss hírek

A Mi Hazánk szerint „magyartalanítás” zajlik Ukrajnában

A „baráti” ukránok vegzálása miatt a 130 ezresre becsült magyar közösség mostanra a felére apadhatott.

Nyitókép: indafoto.hu

 

A munkácsi kistérség vezetői a magyar falvak hivatalairól és közintézményeiről eltávolítják a magyar zászlókat, ami azt jelenti, hogy Ukrajnában a “magyartalanítás” minden eddiginél nagyobb sebességre kapcsolt – jelentette ki Dócs Dávid a Mi Hazánk országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

A politikus szerint az ukrajnai háború zűrzavarát arra használják ki a helyi hatóságok, hogy vegzálják a magyar lakosságot. A zászlóeltávolítások között precedens értékűnek nevezte a fornosi estet, ahol éjfélkor négy rendőr segítségével távolították el a magyar zászlókat.

 

“A Dercenben (Az MTI Debrecent írt) működő, magyar állami fenntartású, futball akadémiáról a magyar feliratot is eltávolították a zászlóval együtt.”

SJE Nyílt nap

 

– tette hozzá.  Hozzátette, a sorkatonai szolgálat miatt a kárpátaljai férfiak 80 százaléka így is kénytelen elhagyni a hazáját, ami azt jelenti, hogy nemcsak a férfiak távoznak, hanem velük tartanak a családjaik, a nők és gyermekek is.  Így a 130 ezresre becsült közösség, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának ülésén elhangzottak szerint, a felére apadhatott – emlékeztetett.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket