Nyitókép: origo.hu

 

Döbbenetes új információként tálalja az Origo mai értesüléseit, miszerint az Európai Parlament Külügyi Bizottságának (AFET) egyik emberi jogi jelentése alapján szerintük joggal feltételezhető, hogy akik megszavazták, érintettek a brüsszeli korrupcióban.

 

Köztük van szinte az összes magyar baloldali EP-képviselő, köztük Gyurcsány Ferenc felesége Doberv Klára, Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is. Az Origo cikkéből kiderül, hogy a Manu Pineda képviselő nevéhez köthető, emberi jogi vonatkozású jelentésben Marokkó és Katar egyaránt pozitívan szerepelnek, ráadásul a jelentésből nem derül ki egyértelműen, hogy vajon miért támogatta ilyen erőteljesen a szocialista és a liberális Renew frakciók tagjainak többsége a kuvaiti és katari állampolgárok vízummentességét.

 

  hirdetes_300x300   

Magyar szálak a korrupciós botrányban

 

Gyurcsányné és Gurmai Zita után nemrég újabb hazai baloldali képviselőről derült ki, hogy szoros kapcsolatban állt a súlyos korrupciós botrányba keveredett Kailival. Az Origo állítása szerint Ujhelyi István nemcsak, hogy szoros kapcsolatban volt Kailival, hanem közösen szervezett vele konferenciát, valamint egy európai parlamenti csoportban a főnöke volt a korrupciós botrányba keveredett görög politikusnő. Ujhelyi azonban decemberben még letagadta, hogy bármilyen kapcsolatban lett volna Kailival.

 

Az egész ügy összefüggéseiről és hátteréről, valamint a bizonyítékokról az Origo cikke számol be bővebben.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.