Nyitókép: SITA

 

A hadsereg egykori magas rangú képviselője nyerné a cseh államfőválasztást, ha azt ezen a héten tartanák, derült ki a Cseh Televízió számára készült felmérésből. A megkérdezettek 46 százaléka adná ugyanis szavazatát Petr Pavelra. Ellenfele, Andrej Babiš (ANO) a választók 29 százalékának szavazatát gyűjtené be biztosan, további kilenc százalék pedig talán szavazna Babišra. A felmérésben részt vevők 9 százaléka egyelőre nem tudja, hogy kire fog szavazni.

 

A felmérés szerint az elnökválasztás második fordulóján az emberek 71 százaléka készül biztosan részt venni, 13 százaléka pedig valószínűleg. A választók 9 százaléka viszont nem él majd szavazati jogával, 6 százalék pedig vélhetően nem megy el szavazni.

 

Csehországban január 13-án és 14-én tartották az államfőválasztás első fordulóját, ahol 68,2 százalékos volt a részvétel. Ez volt az eddigi legmagasabb részvétel Csehországban az elnökválasztások történetében.

 hirdetes_300x300  

 

Csehországban vasárnap és hétfőn más ügynökségek is közzéteszik saját felméréseiket. Az államfőválasztás második körére jövő hétvégén kerül sor.

 

ČTK

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.