Nyitókép: Körkép.sk

 

Bár a Szövetség-Aliancia több politikusa is korábban a népszavazáson való aktív részvételre szólított fel, annak sikertelensége és a hivatalos eredmények láttán a párt köpönyeget fordított.

 

Immár azt kommunikálja, hogy a választók az eredménnyel azt mutatták meg, hogy elfogadhatatlan számukra, hogy egy politikai párt, azaz a Smer visszaéljen a népszavazás intézményével.

 

 hirdetes_300x300  

Közben azonban például Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere maga is részt vett a népszavazáson, és közösségi oldalán erre szólította fel támogatóit is. Az eredmény? Országos szinten épp a Dunaszerdahelyi járásban volt a legalacsonyabb a választási részvétel 13,2 százalékkal.

 

 

Nem beszélve a párt Országos Tanácsának elnökéről, Solymos Lászlóról (Most-Híd platform), aki szintén a népszavazáson való részvételről nyilatkozott.

 

A Szövetség nyilatkozatából mégis az olvasható ki, hogy a párt hangsúlyozza, a magyar közösség sem tartja elfogadhatónak, hogy a Smer és Robert Fico visszaéljen a népszavazás intézményével.

 

Kár, hogy a kommunikációjuk ezúttal sem volt egységes, mi több, kaotikus volt.

 

A Szövetség ennek ellenére önmagát dicsőíti.
„A tegnapi népszavazás eredménye egyértelműen megerősítette a Szövetség álláspontját. Az egységes magyar párt szeptember óta hangoztatja, hogy az előrehozott választások kiírásának kérdését a parlamentben lehet és kell megoldani. Továbbra is ezt a megoldást, az Alkotmány módosítását szorgalmazzuk. 
Hangsúlyozni kell azt is, hogy az alacsony részvétel nem jelenti azt, hogy Szlovákia lakosságának többsége ne akarna előrehozott választásokat. Az ideiglenesen megbízott kormány képviselői nem élhetnek vissza a referendum eredményével”
– áll a nyilatkozatban.
A párt szóvivője által jegyzett álláspont szerint a parlamentnek mielőbb el kell fogadnia a ciklus lerövidídéséhez és az előrehozott választások mielőbbi kiírásához szükséges módosításokat.
Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!