Az interneten receptek sokaságát lehet megtalálni, mégis szívesen veszünk kézbe egy-egy érdekes szakácskönyvet. Az ismert gasztronómiai szakemberek által írt könyvekben garantáltan olyan recepteket találunk, amelyek sok év tapasztalata alapján készültek.

 

A szakácskönyvről általában egy receptgyűjtemény jut mindenkinek az eszébe, azonban a mai szakácskönyvek ennél sokkal izgalmasabb olvasmányok. A Mai-Könyv.hu-nál található szakácskönyvek között a gasztronómia szerelmesei éppúgy megtalálják a nekik való művet, mint a kezdő háziasszonyok.

 

Népszerű szakácskönyvek

 

 hirdetes_300x300  

A főzős tévéműsorok, gasztronómiai vetélkedők által ismertté vált mesterszakácsok és cukrászok által írt szakácskönyvek népszerűek a könyvpiacon. Jamie Oliver nevével fémjelzett Karácsonyi receptek vagy a Vega szakácskönyv sok embert érdekel. A Le Cordon Bleu intézet vezető cukrászmesterei által összeállított, 180 receptet tartalmazó Csokoládé Bibliát is sokan veszik kézbe, hogy csokoládés finomságokat készítsenek. 

 

Írók, újságírók, színészek szakácskönyve

 

A kortárs írók, publicisták, színészek is nagy előszeretettel adnak ki különleges szakácskönyveket. Ha Bud Spencer nevét halljuk, mindenkinek a színész filmjei jutnak eszébe, az általa írt – Eszem, tehát vagyok című – humoros, kicsit filozofikus szakácskönyvet kevesen ismerik.

 

Dragomán György Adjuk meg a módját című művét azért érdemes elolvasnunk, mert a receptek mellett érdekes családi történeteket, novellákat is találunk benne az író egyéni látásmódjával és stílusával fűszerezve.

 

Váncsa István Évszakok ízei című könyve a konyhaművészeti ismeretek enciklopédiájának nevezhető, hiszen egyrészt 1125 különleges receptet tartalmaz, másrészt érdekes információkat kaphatunk a konyhaművészet történelmi és filozófiai hátteréről. 

 

Puzsér Róbert szakácskönyve

 

Ki ne hallott volna a Gonzó Szakácskönyvről? Puzsér Róbert műve elsősorban a fiatalok körében népszerű, hiszen ők a legfogékonyabbak a szerző ironikus világlátására, szókimondó, lehengerlő stílusára. A Gonzó Szakácskönyvben található receptekre inkább társadalombírálatként, a szociális valóság tükörképeként tekinthetünk, semmint gasztronómiai különlegességre. Valószínűleg nem ebből a könyvből fogjuk elkészíteni a karácsonyi menüt, de a szerző humora mindezért kárpótolja az olvasót. A kritikusok által a szórakoztató irodalom kategóriájába sorolt alkotás tehát azok számára élvezetes olvasmány, akik az olykor humoros, olykor keserű iróniával átszőtt, olykor a szomorú valóságot kifejező szövegek mögött megértik a mögöttes jelentést. 

 

Mentes receptek szakácskönyve

 

Azok, akik vega vagy vegán étkezést folytatnak, az 500 vegán étel vagy a Vegán Ketogén diéta című művekben sok hasznos receptet találnak. A glutén- és laktózmentes alapszakácskönyv pedig az ételintoleranciával küzdő emberek számára jelent segítséget.

 

Akár hagyományos, akár speciális szakácskönyvet keresünk, a Mai-Könyv.hu kínálatában garantáltan megtaláljuk az igényeinknek megfelelőt. 

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!