Nyitókép: SITA

 

Sorra mondanak le az ukrán kormány vezető tisztviselői az őket ért korrupciós botrány miatt. A visszaélésekre a katonák élelmezése körül derült fény.

 

Már lemondott posztjáról Viacseszlav Szapovalov, a védelmi miniszter helyettese, aki a hadsereg logisztikai támogatásáért volt felelős.

 

Az ukrán politikust azért rúgták ki, mert állítólag kenőpénzt fogadott el elektromos generátorok vásárlásáért. Az ukrán védelmi minisztériumot is bírálták, amiért magas áron vásárolnak élelmiszert a katonáknak.

 hirdetes_810x300  

 

Az elnöki hivatal vezetője, Kyrylo Timosenko már szintén bejelentette lemondását. Ő azért távozik, mert az amerikai General Motors vállalat humanitárius küldetésekre szánt autóját használta. Nem a lakosok kimentésére a harci zónából, hanem saját szükségleteire. Kritikával szembesült amiatt is, hogy hatáskörét túllépve kampányrendezvényekre járt.

 

Zelenszkij kedden este jelentette be, hogy a korrupciós vádakra válaszul változásokat eszközöl az ukrán kormányban, a regionális hivatalokban és a biztonsági erőkben. Zelenszkij 2019-es elnökválasztási kampányában a korrupció elleni küzdelmet ígérte.

 

Ukrajnábal jövőre tartják a következő elnökválasztást.

 

teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.