Nyitókép: Peter Sagan Fb-oldala

 

Peter Sagan az idei szezon után befejezi profi országúti kerékpáros pályafutását. A háromszoros világbajnok szlovák kerékpározó megerősítette, hogy 2023 után már nem indult többet a WorldTour sorozatban. A továbbiakban a 2024-es párizsi olimpiára kíván készülni, ahol hegyikerékpározásban szeretne indulni. Mindezt a Vuelta és San Juan verseny szabadnapos sajtótájékoztatón jelentette be Argentínában.

 

„Szeretném elmondani, hogy eljött az a pillanat, amikor úgy döntöttem, az idei szezon után abbahagyom a WorldTour keretein belül a kerékpározást. Szeretnék felkészülni az olimpiai játékokra, ahol hegyikerékpározásban szeretnék bemutatkozni”

 

– mondta Sagan, aki csütörtökön ünnepelte 33. születésnapját.

 hirdetes_810x300  

 

A TotalEnergies csapatával kötött kétéves szerződésének második évét töltő Sagan jelezte, hogy az idei szezonban szeretne indulni a nagy tavaszi európai klasszikusokon és a Tour de France-on is. 2024-ben pedig a TotalEnergies színeiben jelenhet meg a mountain bike versenyeken és esetenként a WorldTour sorozaton kívüli országúti versenyeken.

 

 

A szlovák kerékpáros hétszer szerezte meg a TdF zöld mezét, emellett a Flandriai túra és a Paris-Roubaix bajnoka, pályafutása során eddig összesen 121 győzelmet aratott.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.